Обновиха по проект част от болницата в Павликени

Публикувано на пн, 25 сеп. 2023
318 четения

Болницата в Павликени успешно изпълни проект към Министерство на здравеопазването, чрез който беше изграден изолиран болничен асансьор за превозване на пациенти с COVID-19. Това заяви кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов при отчета на мандата си. Целта е по този начин да се осигури сигурно превозване на ковид пациентите без това да препятства болничното лечение на пациентите с други инфекциозни и незаразни заболявания и без да се нарушава ритъмът на хоспитализациите. Инвестицията за болничния асансьор е 39 500 лв. без ДДС.
Също така със средства по проекта в болницата е удължена съществуващата кислородна инсталация, за което бяха осигурени 54 900 лв. без ДДС. Отделно по проекта беше положена антибактериална настилка в операционните зали и в другите помещения към ковид сектора в болницата.
„През последните години Общината и МБАЛ инвестираме значителни средства в нова техника. Закупени са 16-срезов компютърен томограф, рентгенов апарат и дигитален аналогов мобилен рентген – кугел, многофункционален ултразвуков диагностичен апарат с цветен доплер, 12-канален ЕКГ холтер, ЕКГ за Детското отделение“, заяви инж. Манолов. Закупени са също апаратура за клиничната лаборатория, 10 пациентски монитора, апаратура за физиотерапия и рехабилитация, автоматичен инжектор за контраст, 12 броя климатици и др. Също така за сградата на поликлиниката беше изграден асансьор, съфинансиран от Проект „Красива България”.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново