Номинираха д-р Яна Колева за “Лекар на годината 2022”

Публикувано на пт, 30 сеп. 2022
4711 четения

Д-р Яна Колева е номинирана за “Лекар на годината 2022” от Районната колегия на БЛС – В. Търново. Традиционният приз се връчва ежегодно от съсловната организация по повод Деня на българския лекар – 19 октомври. Д-р Яна Колева е началник на Отделението по гастроентерология в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”. Родом е от Трявна. Завършва ВМИ – Плевен, през 1984 г. Придобива специалности по вътрешни болести и гастроентерология в София, завършва и здравен мениджмънт. Преминала е специализации по абдоминална ехография – трето ниво на компетентност и по ендоскопска диагностика – второ ниво.
От 15 г. работи по международни програми за лечение на болести на тънко и дебело черво, черен дроб, ендоскопски инвазивни процедури, внедряване на новости в ехографската диагностика. От 2013 г. в ръководеното от нея отделение се провежда следдипломно обучение по гастроентерология.
В понеделник д-р Яна Колева беше отличена в националната кампания “Лекарите, на които вярваме” на вестник “24 часа”. Заедно с нея бяха наградени и още четирима нейни колеги от МОБАЛ – съдовият хирург д-р Иван Андронов, акушер-гинекологът доц. д-р Светлозар Стойков, неонатологът д-р Кина Николова и д-р Любослав Шкварла – съдов хирург.
От РК на БЛС – В. Търново, номинираха още двама лекари от областната болница на национално ниво. Това са д-р Николай Мойнов, началник на неврохирургията в МОБАЛ, който е номиниран в категорията “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност”. Специализантът по нервни болест д-р Преслав Петков е номиниран в категорията “Ти си нашето бъдеще”.
На регионално ниво от колегията са номинирали д-р Иваничка Ножарова – началник на гинекологичното отделение в Комплексния онкологичен център във В. Търново, както и специализанта по нервни болести в МОБАЛ д-р Иван Николов.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново