Козметичен център “Beauty” вече предлага енергиен масаж и регресия

Публикувано на ср, 3 Дек. 2014
4371 четения

Дарина Цанева връща хората в предишния им живот

Дарина Цанева, която се занимава с енергиен масаж и регресия в козметичен център “Beauty”във Велико Търново, e тръгнала по пътя на духовното преди години. Причината била проблеми в семейството й. В началото започнала да изучава класически масаж, за да може да го съчетава с енергийния, който също усвоила с лекота. По-късно разбрала, че индийският доктор Самир Кале практикува подобен тип масаж, който при нея изплувал спонтанно. По време на процедурата, която извършва в “Beauty”,тя прави в началото класически масаж, а като стигне до биоактивните точки, ги третира с кръгови движения, за да отпуши меридианите. Така освобождава блокажите и помага за изхвърлянето на натрупани токсини. Едновременно с това енергията тече през ръцете й и хората усещат леко затопляне по тялото си. Масажът, който практикува Дарина, продължава около един час. Получава се, така че ръцете й сами спират, когато някъде в тялото има проблем.
Навремето Дарина изкарала обучение в Национална спортна академия по йога. Правила е групи по йога, но искала да помага на хората по друг начин. Установила, че това може да стане чрез масажите, които практикува. Жената има и трета степен рейки.
Дарина се занимава и с регресия. Започнала да я практикува с помощта на книгата на Даян Стейн “Ние сме ангели”. Там имало описани стъпките, чрез които човек може да се върне в миналото. Справила се. Причината да прибегне към авторегресия била, че имала блокаж, свързан с парите. Трудно ги задържала, а и идвали предимно от съпруга й. Когато хората й подавали пари, тя не ги вземала и те ги оставяли някъде. При връщането си в миналото се видяла като руска дворянка, която била много неприятна дама, към всички се държала пренебрежително и арогантно. Пред очите й изплувал пожар и всички започнали да бягат навън, а тя навътре, за да вземе парите и скъпоценностите от сейфа. Явно е загинала в пламъците, защото усетила болката от огъня по ръцете си. Дарина обяснява, че тогава е тръгнала емоционалната й травма, свързана с парите. Няколко месеца й трябвали да се справи с проблема и парите потекли.
Регресията може да помогне на хора, които имат повтарящи се сънища. От пролетта до сега е направила около 30 регресии. Имало е хора, които не се връщат в предишен живот, а в детството. Една регресия продължава около 2-3 часа. За въвеждане жената използва йога нидра. Всичко се записва на аудиофайл.
Дарина разказва, че учител в живота й е малката дъщеря. Всичко тръгнало покрай нейните заболявания. Тогава започнала да се занимава по-сериозно с йога и останалите духовни практики.
Момичето било каратистка и както нищо й нямало, един ден станала от леглото и се оказало, че не може да върви. Тръгнали по доктори, които не можели да й помогнат. Били категорични, че е необходима операция на гръбнака, но Дарина не се съгласила, защото била чела, че са много опасни. Свързали се с русенката Ивелина, която работела с енергии. Дарина не вярвала тогава на тези неща, но заради детето отишли. Жената казала, че няма страшно, то ще се оправи и че ще праща енергия по въздуха. Така една седмица всеки ден в 15.15 часа русенката изпращала енергия и болките на момичето започвали. Ивелина споделила, че започнала да лекува след катастрофа, при която изпаднала в кома. Като се събудила, започнала да чува някакъв глас, който и казва какво да прави.
Това накарало Дарина също да тръгне по пътя на духовното, за да си отговори на многото въпроси, които възникнали в нея. До този момент била материалист. Дъщеря й се оправила. Спряла каратето и започнала да се занимава с йога. Сега работи като инструктор в София. След време видели, че връзките на момичето не вървят. Била хубава, около нея имало много мъже, но не можела да ги задържи. Дъщерята обяснила, че когато нещата стигнат до по интимна част, започва да трепери. Майка й била сигурна, че проблемът идва от предишен живот. Дарина си спомнила, че като деца другата й дъщеря обичала да се гушка в баща си, а тази не. При регресията излязло, че е имала жестоко изнасилване в предишния си живот. Тогава живеела в арабския свят. Още преди връщането в миналото, момичето завършило арабистика, което според Дарина подсказва, че нищо в този живот не е случайно. Половин година след това вече имала приятел.

Енергиен масаж 
Tялото на човека е така устроено, че може да се лекува само. Способността му да поддържа доброто си физическо състояние и да преодолява болестите е наистина сред най-забележителните явления в природата. Докато комуникацията между мозъка и тялото ни протича гладко и безпрепятствено, сме в състояние на оптимално здраве.
Когато под влияние на стреса от ежедневието по енергийните канали и меридиани се появи енергиен блокаж, това поражда напрежение в нервите, което възпрепятства или спира комуникацията между конкретната част от тялото, захранвана от нервната система. Всеки орган в човешкото тяло вибрира на определена честота и когато енергията е блокирана, честотата на вибрациите намаляват и съответният орган заболява. Това, което енергийният масаж прави всъщност, е премахване на блокажите и по този начин позволява на жизнената сила да ни върне състоянието на здравословен баланс.
Методиката на енергиен масаж включва техники за масаж и обработване на цялото тяло – главата, ръцете, торса, краката, стъпалата. За по дълбок и дълготраен ефект се препоръчва енергийният масаж да се комбинира с други предшестващи го процедури – класически масаж, рефлексотерапия, точков масаж, аюрведа процедури.
Енергийният масаж дава много добри резултати при емоционални травми, безсъние, тревожни състояния и депресии, главоболие и мигрена, проблеми, свързани с костната система и опорно-двигателния апарат, заболявания на сърдечносъдовата система, проблеми в храносмилателната система, ендокринната система.
Крайният резултат и усещане след терапията са пълна релаксация и спокойствие, чувство на лекота и хармония, усещане за жизненост и изпълване с енергия. Енергийният масаж е уникално преживяване. Той е вид послание. Послание от терапевта към клиента и обратно. Всяка процедура е гласуване на доверие. Масажът носи енергията и очакванията на всеки, който е решил да се зареди или да релаксира. Той е едно от най-добрите средства за освобождаване от напрежението и акумулирания стрес. Минутите на тишина, релаксация и вътрешен мир са малък оазис в динамичното ни ежедневие. Чрез масажа организмът ни се чисти от натрупаните токсини и активизира своите съпротивителни сили. И най-вече – терапевтът е проводник за позитивна енергия по време на всеки масаж и негова основна цел е да я предаде нататък.

Регресия
Регресията е феномен, който е свързан с връщане в миналото. Тя е навлизане и изследване на минал живот или спомен от сегашния живот чрез лека форма на хипноза и дълбока релаксация.
С това пътуване във времето може да се разкрият корените на актуални за настоящия живот тревожни ситуации и стил на поведение и да се преодолеят. Често се случва човек да си припомни важни уроци от миналото, които са актуални за сегашния му живот. Регресивната хипноза помага на човек да разбере и призванието си в настоящето.
Чрез регресия човек може да си отговори каква е причината за проблемите му в сегашни взаимоотношения, страхове, въпроси, повтарящи се модели на поведение или проблеми в сегашния живот.
По време на регресията се виждат визуално картини и се усеща информацията. След като излезе от регресията си, човек си спомня всичко, нищо не е забравил, защото през цялото време е бил присъстващ – като изживяващ наново или като наблюдател – и е описвал на водещия го какво се случва.
Осъзнаването и интегрирането на миналото е важно в живота ни и ни движи напред в нашето развитие.
Техники като хипноза и регресия са много полезни – припомнят ни ключови моменти, които са създали в нас емоционална травма, освобождават натрупани негативни емоции и ни дават отдавна търсени отговори, като например защо се държим по определен начин или защо точно този човек се е появил в живота ни.
По време на регресия нищо не се дава случайно – винаги това, което човек види и си спомни, е нещо, от което има нужда в момента.
Весела КЪНЧЕВА
сн. авторката

loading...
Пътни строежи - Велико Търново