Какво трябва да знаем за материалите на бебешките шишета и техните влияния върху здравето на бебето

Публикувано на ср, 28 юни 2023
221 четения

Храненето на бебето е от първостепенно значение за неговото здраве, споделят от онлайн магазин Рая Тойс. Видът на шишето е сред водещите фактори за чревния комфорт и общото му здраве. Бебешката бутилка трябва да е изработена от качествени безопасни материали, а биберонът да е с правилната форма и големина. Пазарът предлага този аксесоар в различни варианти, сред които са пластмасовите и стъклените решения, шишета в по-големи и в по-малки размери, с широко и с тясно гърло и др.

Какви видове бебешки шишета има според материала?

Покупката на бутилка за мляко е сред първите, които родителите извършват по време на подготовката за новия член на семейството. В този случай се обръща внимание на редица неща – максимална съвместимост, дизайн, вид на биберона, цена и материали за изработка на продукта. Последният показател е сред най-важните, а потребителите имат следните опции на разположение:

  • пластмасови – те са едни от най-често купуваните видове бебешки шишета, защото са с минимално тегло и се почистват лесно. За да сме спокойни за здравето на бебчето, винаги трябва да залагаме на качествени модели. Предимството е, че са лесни за пренасяне, не се чупят и се мият много лесно;
  • стъклени – водещият плюс на този вид бебешки шишета е отсъствието на токсични материали и алергени, което ги прави предпочитан избор за родителите. Могат да се почистват в съдомиялна, устойчиви са на надраскване и се амортизират по-бавно. Недостатъкът им е по-голямото тегло, но пък могат да се използват години наред;
  • със стандартен дизайн и с широко гърло – бебешките шишета със стандартен дизайн са тесни, тънки и с издължени биберони. Шишетата с широко гърло са с биберон, оформен като гърда. Това ги прави чудесни за кърмени бебета;
  • със силиконов накрайник и с каучуков биберон – и двата варианта са удачни от гледна точка комфорта и безопасността на бебето. Добре е да се знае, че каучукът е по-мек материал, а силиконът е с по-голяма твърдост, но и е по-издръжлив. Пазарът предлага шишета с антиколик системи, които намаляват коликите, оригването и газовете, премахвайки вакуума и мехурчетата въздух.

За ваше улеснение можете да направите преглед от ZdravezaJenata.com за това в какво се състои правилната поддръжка на бебешките бутилки и в какви разновидности се предлагат от производителите на детски стоки.

Как да ги използваме правилно?

 

Преди да пристъпим към употребата на бебешкото шише, трябва да се заемем с неговата подготовка. Тя включва почистване и дезинфекция, отстранявайки замърсяванията и на най-труднодостъпните места. За целта се използва специална четка и препарат, предназначен за детски съдове. Стерилизацията е задължителна в първите месеци от живота на бебето, за да се елиминират всички микроби и бактерии.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново