Изявени специалисти обучават безплатно младежи за по-здравословен начин на живот

Публикувано на пт, 15 Дек. 2023
87 четения

Безплатен обучителен семинар на тема “Сексуално, репродуктивно и емоционално здраве, здравословно хранене и диететика, спорт и активен начин на живот за младите хора във В. Търново” ще се проведе на 15 декември от 12 ч. Срещите ще са във Филиал Велико Търново към МУ – Варна, на ул. “Михаил Кефалов” 2, като на тях са поканени младежи на възраст от 15 до 29 години. Входът за всеки желаещ да се включи е свободен и не се изисква предварително записване, посочват организаторите от фондация “Искам бебе”.
Лекторите в обучението са изявени специалисти в своите области. Д-р Александър Кобаков е акушер-гинеколог в столичната МБАЛ “Света София”, дългогодишен член на БЧК и носител на звание “Последовател на Пол Харис” на Ротари Интернешънъл. Той ще говори за сексуалното здраве и биологичния часовник”, определящ най-добрата възраст за зачеване и раждане на здраво дете. Д-р Ан (Ангелина Недялкова) е ендокринолог, създател на редица програми за здравословен начин на хранене, репродуктивно здраве и проблеми на метаболизма. Катя Симеонова е психолог с дългогодишна практика и терапевт в групите за емоционална подкрепа на жени с репродуктивни проблеми. Баскетболният треньор на отбора кадети на националния отбор на България по баскетбол и главен мениджър на баскетболен клуб “Хебър” – Веселин Веселинов, е лекторът по темите за активния начин на живот, спорт и физическа активност.
Радина Велчева е основател на Фондация “Искам бебе” и ще говори за предизвикателствата, които стоят пред младите хора днес по пътя им към желаното родителство.
Семинарът се организира по проект “Младите българи – архитекти на промяната” на фондация “Искам бебе” и се финансира от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежките дейности.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново