Интелектуалки събират пари за ехограф на неонатологията

Публикувано на чт, 5 мар. 2015
538 четения

Интелектуалки от Велико Търново, обединени в сдружение “Възможности”, събират пари за закупуване на ехограф за болничната неонатология. Те са открили дарителска сметка, чрез която приканват да помогнем на неонатолозите да се сдобият с нова апаратура, която е необходима на отделението.
Жени Сапунджиева, председател на “Възможности”, разказа, че сдружението е решило да помогне, тъй като през неонатологията минава голяма част от новородените не само поради някакъв здравен проблем, а и там се отглеждат много недоносени деца , родени под 2 кг. Лекарите правят чудеса, а след това изписват здрави бебета с цената на много труд и безсънни нощи. Медиците се нуждаят от съвременна апаратура и след като болницата няма възможност да я осигури, обществото трябва да помогне на бъдещите търновци, каза Сапунджиева.
А неонатологията вече стартира кампанията “Жълти стотинки” за събиране на средства за закупуване и на кувьози с ламиниран бокс за работа в чиста среда. На много места във Велико Търново са поставени касички, които ще бъдат изпразнени на 1 юни и 6 декември 2015 година. Организатор на кампанията е сдружение “Съзидание – 2012”.
Дарителската сметка на сдружение
“Възможности” в ЮЛ валута:
BGN, IBAN: BG92 UNCR7000 1522 1989 47, BIC: UNCRBGSF
титуляр – Сдружение “Възможности”
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново