Филиалът на Медицински университет – Варна, организира Ден на отворените врата

Публикувано на ср, 20 мар. 2024
439 четения

Филиалът на Медицински университет – Варна, във В. Търново организира интерактивен ден на отворени врата.
Инициативата ще се проведе в сградата на Хуманитарна гимназия “Св. св. Кирил и Методий” на 21 март от 13,30 ч., когато ще бъдат показани обновените зали и практически кабинети, където се провежда обучението на студентите от специалностите “Медицинска сестра” и “Акушерка”.
По същото време ще започне и дискусия на тема “Предизвикателствата пред обучението на поколението Z” с лектори доц. Диана Димитрова и Йорданка Димитрова. Присъстващите ще станат свидетели на оперативно родоразрешение (Секцио цезарея), демонстрация на всички видове инжекции и консултации по сексология и семейно планиране, като за всички желаещи входът е свободен, посочват организаторите на събитието.

Тенденциите в демографията и в социалните политики на много развити държави създават условия, в които медицинската сестра, здравните асистенти и акушерките, се превръщат в едни от най-търсените кадри в Европа, включително и в България. Само за следващите 5 години, Европейската Федерация на Медицинските Сестри прогнозира недостиг от над 590 000 медицински сестри в рамките на ЕС. Това илюстрира тенденция, която наблюдаваме в почти всички здравни професии в Европа, САЩ, Канада и други. Този недостиг създава редица предизвикателства за много болници и клиники, но в същото време създава богатство от кариерни възможности за всички квалифицирани кадри. Неспиращото търсене на тези кадри в следващите десетилетия означава, че завършилите специалност “Медицинска сестра” и “Акушерка” ще разполагат със стабилна работа, с конкурентно заплащане, с мобилност и с възможността да избират от редица работодатели и условия за работа.
Медицински университет – Варна вижда дългосрочната нужда от тези квалифицирани професионалисти и инвестира в тяхното развитие. Студентите на МУ-Варна и неговите филиали във Велико Търново, Шумен и Сливен получават достъп до богата, модерна образователна програма с преподаватели с международен опит и до практически занятия, които превръщат потенциала в реален опит и във възможност за дългогодишно кариерно развитие.
Филиалите на МУ-Варна в Шумен и Сливен са отворени за посещения от кандидат-студенти всеки работен ден в интервала 9.00 – 15 часа.
За повече информация: Филиал Велико Търново, ул. „Михаил Кефалов” № 2 (Хуманитарна гимназия), тел.: 0889 098 965
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново