Доц. Горнев вече официално е част от хирургичния екип на МОБАЛ

Публикувано на пн, 10 окт. 2022
1040 четения

Авторитетният специалист от УМБАЛ “Лозенец” доц. д-р Радосвет Горнев вече официално е част от хирургичния екип на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във В. Търново. Водещият специалист по обща и коремна хирургия ще провежда редовни прегледи и ще прави планови операции в областната болница.
Първата дата за прегледи е 14 октомври. Доц. Горнев ще преглежда на ет. 3 в ДКЦ към МОБАЛ “Д-р Ст. Черкезов”. Необходимо е предварително записване на час. Телефонът за записвания и допълнителна информация е 062 643 859, всеки делничен ден до 13 октомври. Прегледите при специалиста са платени, уточняват от областната болница.
Доц. Радосвет Горнев е завършил МУ в София. Придобива специалност по обща хирургия през 1996 г. В началото на кариерата си последователно специализира във водещи клиники на Александровска болница и Военномедицинска академия в областта на жлъчно-чернодробната и панкреатична хирургия, хирургия на панкреас, колоректална и лапароскопската хирургия. През 2003 г. печели стипендия в Cleveland Clinic САЩ, където негов ментор е признатият американски хирург Стивън Уекснер. През 2010 г. специализира лапароскопска херниопластика в Сьодертеле, Швеция. През 2011 г. успешно преминава курс по чернодробна трансплантация от жив донор в Истанбул и участва в индивидуална програма по жлъчно-чернодробна, панкреатична и гастроинтестинална хирургия в Словения с ръководител проф. Сойер.
Доц. Горнев е работил като хирург-ординатор в Първа градска болница, бил е началник на Клиниката по обща и коремна хирургия към УМБАЛ “Лозенец”, бил е и изпълнителен директор на университетската болница.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново