Доц. Горнев отново ще преглежда пациенти в областната болница

Публикувано на ср, 1 февр. 2023
513 четения

Водещият специалист по обща и коремна хирургия доц. Радосвет Горнев отново ще преглежда пациенти в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във В. Търново. Прегледите ще са на 3 февруари и на 10 февруари на третия етаж в ДКЦ-то на областната болница. Необходимо е предварително записване на час на телефон 062 643 859 всеки делничен ден. Прегледите са платени, уточняват от лечебното заведение.
Доц. Горнев има опит в хирургия на стомах и дуоденум-резекционна и пластична хирургия, хирургия на черен дроб и билиарна система, панкреатична хирургия, колоректална хирургия, пластично-възстановителна хирургия при хернии на коремната стена, хирургия на млечна жлеза и др. Специалистът започна да преглежда пациенти от В. Търново и региона от септември миналата година. Месец по-късно стана ясно, че той ще провежда редовни прегледи и ще прави планови операции в областната болница.
Доц. д-р Радосвет Горнев е специалист по хирургия. Завършил е Медицинския университет в гр. София през 1990 г., придобива специалност обща хирургия през 1996 г. Последователно специализира във водещи клиники на Александровска болница и Военномедицинска академия в областта на жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия, хирургия на панкреас, колоректална хирургия, лапароскопска хирургия. През 2003 г. е стипендиант на Кливланд клиник, САЩ. През 2010 г. специализира лапароскопска херниопластика в Сьодертале, Швеция. През 2011 г. успешно преминава курс по чернодробна трансплантация от жив донор в Истанбул и участва в индивидуална програма по жлъчно-чернодробна, панкреатична и гастроинтестинална хирургия в Словения. От 2008 г. до сега доц. Горнев е хирург в Клиниката по обща хирургия в УМБАЛ „Лозенец“.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново