Доброволци от БМЧК организират бързи срещи в Деня на влюбените

Публикувано на чт, 12 февр. 2015
472 четения

Бързи срещи в Деня на влюбените – 14 февруари , организират доброволци от БМЧК във Велико Търново. Йоанна Петрова, бившата координаторка на организацията, разказа, че те ще се проведат на 14 февруари от 17,00 до 19,00 часа в бар в центъра на града, където ще се разпространяват и образователни материали за превенция на СПИН. Ще се раздават и презервативи.
Срещите се провеждат за втора поредна година и се оказа, че тази форма на запознанства е много удачна за сближаване на младите хора, за информираност и превенция на ХИВ, а също и за възможностите всеки да се изследва безплатно, каза още Йоанна. Освен това в резултат на миналогодишните срещи за запознанства вече има нови попълнения в БМЧК. Миналата година дойдоха над 70 души, просто залата се оказа малка да побере всичките ни гости, уточни доброволката.
Младежите от БМЧК са подготвили още изненади за великотърновци по случай 14 февруари. Ден преди това ще бъде организиран благотворителен базар на собственоръчно изработени “валентинки”, а със средствата ще бъдат подпомогнати деца в неравностойно положение. Миналата седмица доброволците гостуваха на приятелите си от дома в Балван. Срещата завърши с дискусия по тема за предпазване от СПИН и половопредаваните инфекции.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново