Дарение за над 16 000 лв. получи МОБАЛ от дамите от „Зонта клуб“ – В. Търново

Публикувано на вт, 26 сеп. 2023
1135 четения

Дарение за над 16 000 лв. получи МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ от дамите от „Зонта клуб“ – В. Търново. То включва апаратура и компютри за нуждите на АГ отделението, а средствата са събрани от дарители и спомоществователи на традиционното „Бяло лято“, което организира „Зонта клуб“. Дарението включва пациентски монитор, детски монитори за следене на сърдечната дейност, перфузори, операционна лампа и др. На връчването им присъстваха началникът на АГО доц. Светлозар Стойков и изпълнителният директор на болницата д-р Даниел Илиев.
„Тази помощ е неоценима и сме благодарни за нея както ние – работещите в отделението, така и жените от В. Търново. Желая ви да сте здрави и да запазите този ентусиазъм, а нашето партньорство да продължи и занапред“, заяви доц. Светлозар Стойков.
„Благодаря на нашите приятели и съмишленици, с които заедно успяхме да осъществим това дарение. Благодаря и на всички сървис клубове, които ни подпомогнаха. Надявам се да продължим в същия дух и да бъдем полезни с каквото можем както на отделението, така и на болницата“, заяви Мария Игнатова, президент на „Зонта клуб“ – В. Търново.
Благодарност отправи и д-р Даниел Илиев. „Нека това „Бяло лято“ да се превърне в една бяла лястовица за нашето общество. Искам да използвам този повод, за да се обърна към обществото – нека то да възприеме този почин като една бяла лястовица и тази подкрепа да продължи. Можем да намерим много забележки в тази болница, но нека да гледаме позитивното и да помогнем кой с каквото може“, заяви д-р Даниел Илиев.
„Зонта клуб“ помага на областната болница от 18 г. като ежегодно прави различни дарения. Досега са инвестирани над 100 000 лв., заяви Дешка Рачевец. В Стара болница, където се намираше преди това родилно отделение, през годините бяха обновени стаите, детските легла, бяха закупени климатици, дограмата също беше сменена , бяха извършени и различни ремонтни дейности.
„За нас това е гордост, защото всичко, което сме направили е не само плод на нашите усилия, но и на усилията на нашите спомоществуватели и гражданите на В. Търново, които уважават нашето „Бяло лято“. Такива събития се провеждат също в Бургас, Стара Загора, Русе и София. Нашите идеи вдъхновяват не само нас – зонтианките, но и всички доброжелатели в страната за добри дела, за обществена полза и за осъществяване на нашия девиз „Ние служим на обществото“, каза още Дешка Рачевец.
Следващата инициатива на дамите от „Зонта клуб“ е насочена към профилактиката на рака на гърдата, която включва безплатни профилактични прегледи. Организацията помага и със стипендии на студенти от филиала на Медицински университет – Варна в старата столица.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново