Д-р Янка Минчева е новият шеф нa Лекарския съюз във Велико Търново

Публикувано на пн, 26 ян. 2015
945 четения

Д-р Янка Минчева е новият шеф на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Велико Търново. Тя бе избрана в петък на отчетно-изборното събрание на колегията. Д-р Минчева е физиотерапевт и доскоро беше началник на физиатерапевтичното отделение на областната болница. Тя беше и зам.-председател на Регионалната колегия.
Досегашната шефка д-р Марияна Кирилова, която бе начело четири мандата, остава заместник на д-р Минчева. Колегията има още двама зам.-председатели – д-р Христо Димитров и д-р Пламен Маринов. Секретар на колегията е д-р Маргарита Йонова, бивш зам.-председател.
Етичната комисия също има нов председател. Мястото освободи д-р Албена Ламбева, заменена с д-р Чавдар Владимиров. Спешният медик д-р Владимир Величков стана шеф на контролната комисия. Досега тя се оглавяваше от д-р Ренета Кръстева.
На общото си събрание в петък лекарите се обединиха около становището, че не са доволни от работата на централното ръководство на Съюза и снемат доверието си от него. Не сме съгласни да се защитават лични интереси, коментира д-р Христо Димитров. Той допълни, че новото ръководство на БЛС във Велико Търново включва лекари, специалисти в доболничната, специализираната, болничната и спешната помощ.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново