Д-р Илия Попов ще е управител на “Медицински център КОЦ-1” – В. Търново

Публикувано на нд, 29 ян. 2023
6080 четения

Д-р Илия Попов бе избран за управител на “Медицински център КОЦ-1” – В. Търново към Комплексния онкологичен център. Той бе предложен от управителя на онкоцентъра д-р Иван Николов и бе одобрен единодушно на заседанието на Великотърновски общински съвет. Д-р Илия Попов е старши ординатор в отделението по онкохирургия и работи като хирург от 20 г. Преди това общинските съветници одобриха създаването на медицинския център към КОЦ като целта е осигуряване на широкообхватна медицинска помощ за жителите от областта. Дейността му ще се осъществява в специализираните кабинети на Диагностично-консултативния блок на КОЦ, които са с работно време от понеделник до петък от 08,30 до 15,30 ч. и в останалото време са свободни. Специалисти в различни области – хирургия, урология, гинекология и др., ще извършват дейности от извънболничната помощ. По този начин ще се оползотворят оптимално наличните ресурси на лечебното заведение. Основен източник на финансиране ще е НЗОК.
Освен допълнителни приходи, разкриването на подобно звено ще подобри координацията между болничната и доболничната помощ и ще осигури качествено комплексно обслужване на пациентите, които ще получават специализирана медицинска помощ.
По време на заседанието на местния парламент д-р Николов заяви, че в центъра ще работят специалисти от лечебното заведение, като се планира в бъдеще да бъдат привлечени и нови лекари.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново