Безплатните профилактични прегледи в малките населени места продължават и през новата година

Публикувано на пт, 15 Дек. 2023
112 четения

Близо 1030 жители от 33 населени места от общината вече са обхванати в новата общинска здравна програма за първични медицински прегледи. Инициативата на кмета на община Велико Търново Даниел Панов стартира преди три месеца и е специално насочена към хората от селата край Старата столица.
Два екипа от обучени здравни специалисти и социални асистенти разполагат с мобилни устройства и извършват първична медицинска диагностика и профилактика на здравето. Те измерват на място най-важните показатели: кръвна захар; кръвно налягане, пулс и ЕКГ; функционално измерване на дишането и сатурация; телесна температура; индикатори на урината.
Прегледите са безплатни, всеки жител на съответното населено място може да се запише. Хората получават и собствено здравно досие.
Здравната програма продължава както през декември, така и през новата година по график в населените места. Записването е в кметството или в съответния клуб на пенсионера и инвалида. Прегледите на хора, които са със затруднения в придвижването, се извършват в домовете им.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново