Белодробната болница „Д-р Трейман” получи дарение от Ротаракт клуб

Публикувано на ср, 14 Дек. 2022
1274 четения

Инхалатори, апарат за сънна апнея и книги дариха членовете на Ротаракт клуб – В. Търново, на Специализираната белодробна болница „Д-р Трейман”. Дарените инхалатори са от голяма необходимост за общинската болница, тъй като в момента разполага само с един оборотен инхалатор, което е крайно недостатъчно. Апаратът за сънна апнея, дарен от младите ротарианци, е не по-малко необходим на лечебницата. Заболяването се характеризира с повтарящи се епизоди на частично или пълно колабиране на горните дихателни пътища по време на сън, което от своя страна е свързано с прекъсване на потока от въздух към долните дихателни пътища. Апаратът за сънна апнея ще подпомогне работата на здравните специалисти при лечението на пациенти с този тип заболяване.
Младите членове на Ротаракт клуб откликнаха и на призива на директора на белодробната болница д-р Стела Денчева за даряване на книги за стационара, които да направят престоя на пациентите по-лек.
В момента продължава да тече и кампанията „Купи и дари”, която Ротаракт клуб по традиция провежда преди Коледа. Всеки, който иска, може да дари хранителни продукти за хора в неравностойно положение. Продуктите се събират в специално обозначени колички на кампанията, разположени в шест търговски обекта в града. В инициативата, която продъжлава до 20декември, участват супермаркет „Хаджирадеви“ на ул. „Филип Тотю”, магазини „Стиви“ в кв. „Колю Фичето” и кв. „Бузлуджа”, както и магазини „Класико” в кв. „Картала“, Mall – В. Търново и в кв. „Бузлуджа“.
Близо 4000 кг хранителни продукти и домакински консумативи от първа необходимост събраха младежите от Ротаракт през последните три години в кампаниите си „Купи и дари”, които не спряха дори по време на ковид пандемията.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Ротаракт клуб – В. Търново

loading...
Пътни строежи - Велико Търново