9-годишният Алекс замина на лечение в Германия

Публикувано на пн, 1 Дек. 2014
1133 четения

9-годишният Александър Савов от Горна Оряховица от вчера продължава лечението си в очна клиника в Мюнхен, съобщи майката Емилия Петрова. Момчето страда от рядкото очно заболяване увеит, което води до ослепяване и не се лекува у нас. За целта преди две години Алекс беше подпомогнат със средства от Фонда за лечение на деца, а медиците насочиха семейството към очната клиника в Мюнхен.
За съжаление тази година по време на служебното правителство Фондът спря парите и лечението на Алекс прекъсна, припомни майката. За да съберат средства, родителите обявиха банкова сметка, а в Горна Оряховица общината, училища и неправителствени организации организираха благотворителни концерти и инициативи. Събрахме 22 000 лв., с които синът ми поднови терапията, заяви Емилия. Но за цялостното лечение, което се провежда на етапи, са необходими 40 000 евро.
Майката разказа още, че след първите курсове в Мюнхен Алекс е започнал да вижда по-добре, особено с едното око, което е увредено 90 процента. Но с прекъсването на терапията увреждането се е върнало в първоначалния етап и сега всичко започва отново Надяваме се да ни помогне Българската Коледа, за да не се прекъсва лечението повторно, коментира Емилия.
13 деца страдат от увеит у нас. Няколко от тях вече са излекувани в чужбина.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново