8 души дариха кръв на Цветница в църквата “Свети Никола”

Публикувано на пн, 6 апр. 2015
225 четения

Само 8 души се включиха в кръводарителската акция в неделното училище на храма “Свети Никола”, която се проведе на Цветница във Велико Търново. Тя бе организирана за седма поредна година от отделението по трансфузионна хематология при МОБАЛ “Д-р Ст. Черкезов” под мотото “Запалете свещичка, дарете живот!”.
Д-р Мариана Витанова, началник на отделението, сподели, че т.г. на Цветница за първи път кръводарителите са по-малко. Обикновено даряват кръв около 20 души, но и сега сме благодарни на хората, които решиха да помогнат на нуждаещите се, посочи д-р Витанова. Тя уточни, че на неделната акция е имало още 4 души, желаещи да бъдат кръводарители, но са отложени по медицински показания. Отделението ни е отворено всеки работен ден от 8,00 до 13,00 часа и този, който желае да помогне, особено сега в навечерието на Великден, може да ни посети. В момента имаме остра нужда от кръвните групи “0” – отрицателна и “А”, заяви д-р Витанова.
Акцията “Запалете свещичка, дарете живот!” на великотърновската болница е част от националната пролетна кампания по безвъзмездно кръводаряване “Капка по капка – живот”.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново