42 пациенти прегледа в Г. Оряховица съдовият хирург д-р Пейо Мишев

Публикувано на ср, 5 окт. 2022
410 четения

42 пациенти от Горна Оряховица и региона преминаха преглед в МБАЛ “Свети Иван Рилски” при д-р Пейо Мишев, кардиохирург и съдов хирург. Освен прегледи и консултации, на всички пациенти бе извършена и доплерова ултразвукова диагностика.
“Новооткритите случаи са една трета от общия брой прегледани, обясни д-р Мишев. “Част от пациентите са с леки проблеми, те получиха съответната консултация и им бе назначена терапия. Навременната профилактика е много важна, за да се избегнат усложнения”, посочи още той. На пациенти с разширени вени и телеангиектазии е препоръчана лазерна аблация и склеротерапия (козметична хирургия). Пациенти с оплаквания за обострени хемороиди също са били посъветвани да се подложат на оперативно лечение.
Част от прегледаните пациенти са били със сериозни сърдечно-съдови заболявания, като те са били насочени за неотложни операции.
Д-р Мишев отчете, че осем прегледани от екипа съдови хирурзи през септември пациенти са били оперирани успешно в МБАЛ “Света София”. “При тях беше наложителна оперативна интервенция, тъй като бяха с варикозна болест и с артериална патология за реваксуларизация”, коментира той.
Екипът на съдовите хирурзи д-р Росен Разбойников и д-р Пейо Мишев отново ще преглежда пациенти от региона в горнооряховската болница в последната събота на ноември.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново