402 ученици се включиха в конкурса “С аромат на кафе или чай, но без цигара”

Публикувано на пн, 3 Дек. 2018
265 четения

402 ученици от първи до осми клас от 19 училища в областта участваха с 563 творби в конкурса за подложка “С аромат на кафе или чай, но без цигара”. Той бе организиран от РЗИ, в партньорство с Община Велико Търново и Регионалното управление на образованието.
Комисия с председател Мариета Конова, шеф на търновското представителство на Съюза на българските художници, оцени творбите в две възрастови категории – от първи до четвърти клас и от пети до осми клас. Освен това подложките бяха разделени на две групи – творби на ученици от община В. Търново и от областта. В първата група бяха журирани 215 творби, изработени от 162 ученици от 7 училища в старата столица, Балван, Самоводене и Русаля. Във втората група бяха представени 348 творби, изработени от 240 ученици от 12 училища в Г. Оряховица, Първомайци, Лясковец, Свищов, Павликени, Бяла черква, Петко Каравелово, Джулюница, Ореш и Виноград.
При най-малките от община Велико Търново победители на първите три места са Николета Недева, Преслава Спасичкова и Надежда Върбанова. Поощрителна награда получи Никол Николова, а специалната бе определена за 2-ри “г” клас от търновското ОУ “Св. Патриарх Евтимий” за изработени 24 творби с послания за отказ от тютюнопушене.
При учениците от пети до осми клас победители са Мария Ошкина, Калина Николова и Боян Тананеев. Поощрителни награди получиха Калояна Цонева, Рая Цончева и Диана Караиванова.
При учениците от областта сред наградените са Владимир Христов, Венелин Хинов, Николай Николаев, Изабел Борисова, Дамяна Савова и Ашиме Арифова. С поощрителни и специални награди са Петър Ангелов, Мария Костадинова, Михаела Станкова, Кязим Кязимов, а също 4-ти “в” клас от СУ “Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица и 4-ти “в” клас на СУ “Николай Катранов” в Свищов.
Награждаването на победителите ще бъде на 5 декември от 14,00 часа в салона на РЗИ.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново