1545 лева събра благотворителният концерт за Ради

Публикувано на вт, 3 май 2016
347 четения

1545 лв. събра благотворителният концерт за лечението на 12-годишния Ради от Велико Търново, който се проведе в летния театър на града в навечерието на Великден, съобщи радостна майката Светла Цанева. Тя допълни, че от DMS-и от началото на акцията в края на март и дарения сумата вече надхвърля 7000 лв., но по сметката на Ради продължават да постъпват средства и се надяваме да съберем 27 000 лв., необходими за петия курс на терапията в Израел на момчето, което страда от мускулна дистрофия. Светла каза още, че по думите на организаторите на концерта – младежите от сдружение “С вяра в доброто” и “Пи Ем студио”, бизнесмени от региона са заявили, че ще осигурят средствата, които недостигат, за да може момчето да продължи лечението си.
Трябваше да заминем за Израел в края на април, но се обадихме в клиниката, че не сме събрали парите за поредната терапия, сподели още майката. Но след концерта “Приятели в помощ на Ради” и помощта на бизнесмените се надяваме да имаме необходимата сума и да пътуваме през май. Много благодаря на всички хора, които помогнаха на детето ми със средства и особено на класа на Ради от ОУ “Св. П. Евтимий”, които бяха на концерта, а неотдавна събраха 70 лв. от касичката, поставена за целта, и ги внесоха по сметката на Ради. Тези пари на децата от закуските са много ценни за мен, коментира Светла Цанева. Според нея именно тази съпричастност на децата показва какво трябва да правят и възрастните. Освен това съучениците на момчето го посещават редовно, тъй като то учи вкъщи.
Майката посочи още, че е много благодарна и на телевизионното предаване “Господари на ефира”, което е приело съдбата на Ради за своя мисия, е също един от организаторите на благотворителния концерт във Велико Търново. Този концерт обедини всички – певци, ученици, медии, лекари, фирми, ресторантьори и общината, която осигури сцената без наем. Освен това концертът уважиха лично председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и негови колеги общински съветници от ГЕРБ. Светла благодари и на участниците в концерта – Тихомир Митов, звездата на Пайнер Галин, школата за национални таланти “Нова музика”, попизпълнителката Софи Бард, вокално студио “Елита”, Пламен Богданов, Дани Петканов и много други, които направиха живота на Ради по-щастлив. А чрез специално видоеобръшение звездите на Господарите Васил Василев – Зуека и Димитър Рачков окуражиха момчето и призоваха за подкрепа всички българи.
Пет пъти съм писала писма за помощ на Ради до Националния фонд за лечение на деца, един път ходих лично, но все ми казват, че пари няма, каза още майката. Но като съпричастност за момченцето възникват спонтанни благотворителни концерти в страната, благодарение на които Ради се лекува в Израел.
Досега са проведени 6 концерта, предстои поредният в Русе, организиран от учениците Мартин и Петър. Студентът от Пловдивския университет Пламен Иванов също подготвя благотворителен концерт за Ради в Пирдоп. Преди това младежът като ученик в Музикалната гимназия в Плевен е организирал там четири благотворителни концерта за Ради, благодарна е на младите хора Светла Цанева.
Вася ТЕРЗИЕВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново