12 кръводарители се включиха в кампанията на Ротаракт клуб – Велико Търново

Публикувано на пн, 27 мар. 2023
387 четения

12 кръводарители са се включили в кампанията „В кръвта ти е да спасяваш животи”, организирана от Ротаракт клуб – Велико Търново и отделението по Трансфузионна хематология (Кръвен център) при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”.
Акцията, която се проведе на 25 март – Благовещение, е една от традиционните пролетни инициативи на Ротаракт клуб – Велико Търново. Целта й е да се подпомогне дейността на отделението по Трансфузионна хематология, като се набави резерв от кръв, необходим за дейността му.
Отделението по Трансфузионна хематология в МОБАЛ е единственият кръвен център в област Велико Търново, който отговаря за всички 10 общини. По тази причина Ротаракт клуб – Велико Търново провежда ежегодно инициативата „В кръвта ти е да спасяваш животи”.
Младите ротарианци изказват благодарност на всички, които подкрепиха инициативата им и помогнаха за спасяването на човешки животи.
Всеки, който желае да дари кръв, но не е могъл да го направи по време на акцията, организирана от Ротаракт клуб Велико Търново, може да направи дарение директно в отделението по Трансфузионна хематология” в областната болница, всеки делничен ден от 8.00 до 13.00 часа.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново