Злато за танцьорите на “Фиеста” от Купа България

Публикувано на чт, 28 апр. 2016
178 четения

Със златен медал от турнира за “Купа България” се завърнаха танцьорите на “Фиеста”. Надпреварата се проведе в спортна зала “Спартак” в Плевен, където деветчленна съдийска бригада оценяваше спортното майсторство на състезателите.
В категорията юноши младша възраст, латиноамерикански танци, представителите на клуб “Фиеста” – Борис Борисов и Преслава Димкова безапелационно спечелиха купата и златните медали. С безупречна техника и ритмичност те успяха да стъпят на най-високото стъпало на почетната стълбичка, като оставиха след себе си представителите на “Кристал” (Варна) и “Ксани денс”.
С тази победа и със златните си медали от международния турнир по танци във Варна, провел се преди две седмици, Борис и Преслава показаха, че са най-добрата българска танцова двойка при юноши младша възраст в латиноамериканските танци, информира треньорката Таня Шуманова.
Борис е на 12 години, ученик е в СОУ “Вичо Грънчаров” (Г. Оряховица). 11-годишната Преслава е ученичка във великотърновското ОУ “Бачо Киро”, двамата танцуват заедно от 5 години и са носители на много купи и медали от национални и международни турнири.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново