Златен и сребърен медал за ВТУ на студентското първенство по ориентиране

Публикувано на ср, 24 апр. 2013
607 четения

Шампионът Григор Караиванов и третия в спринта Петър Доганов.

Нова звезда изгря в студентския отбор по ориентиране на Великотърновския университет. Григор Караиванов, студент в първи курс, специалност Публична администрация, и състезател на СКО “Трапезица-1954” извоюва два медала на провелото се в околностите на София държавно студентско първенство по ориентиране. В спринтовата дистанция, проведена в Борисовата градина, Григор спечели златото, като след него се наредиха двама представители на НСА Станимир Беломъжев, който е европейски шампион по ски ориентиране за 2013 г., и Петър Доганов. Григор направи едно много бързо и изключително чисто бягане и заслужено се окичи със златния медал. Другите представители на ВТУ Живко Чипев и Иван Банов се наредиха съответно 17-и и 18-и. Представителката на студентския отбор при дамите Иванка Лазарова завърши на 13-о място.
Във втория състезателен ден, който се проведе близо до село Мърчаево, в полите на Витоша при много технични райони и маршрути, Григор спечели сребърен медал, като се нареди след Петър Доганов. Третото място остана за Хюсеин Велиев от Русенския университет. Живко Чипев и Иван Банов се представиха на ниво и се класираха съответно 8-ми и 9-и при много силна конкуренция и изведоха отбора на Великотърновския университет при мъжете до третото място в отборното класиране. Цветът в отбора Иванка Лазарова се справи с изключително тежкото трасе и се класира на 16-о място от 26 участнички при дамите. При мъжете участие взеха 28 състезатели. Общо от страната на Държавното студентско първенство по ориентиране бяха представени 13 университета.
“В отсъствието на нашия елитен състезател по ориентиране и част от студентския отбор Иван Сираков, който е на подготовка в Швеция, състезателите ни се пребориха за третото място в отборното класиране и за златен и сребърен медал в индивидуалните стартове. Вярвам, че ако Иван беше с нас, кошницата с отличия на ВТУ щеше да е по-пълна и да се изкачим още по-високо в отборното класиране”, сподели ас. Стефания Беломъжева-Димитрова, ръководител на отбора по ориентиране на ВТУ.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново