ЖФК “Болярки” спечелиха турнир за девойки до 14 години в Габрово

Публикувано на вт, 17 февр. 2015
622 четения

Футболистките на ЖФК “Болярки” спечелиха по категоричен начин турнира за девойки до 14 години, провел се в Габрово. Надпреварата в държавното първенство в тази възраст е на турнирен принцип, като 4 отбора от Централна България бяха събрани в Габрово – домакините, “Болярки” и тимовете на Севлиево и Градешница, а други четири – във Велико Търново: “Етър” и представителите на Ловеч, Плевен и Троян.
Възпитаничките на треньора Валентин Витанов стартираха с успех 1:0 над състава на Градешница, победното попадение бе дело на Габриела Христова. Вторият двубой на “Болярките” срещу тима от Севлиево завърши наравно без голове 0:0, като според наставника отборът му е имал пълно превъзходство и великотърновки са пропуснали ред положения, докато съперникът така и не е отправил опасен удар. В другите две срещи домакините от Габрово спечелиха две победи, но в последния мач срещу “Болярки” пуснаха да обиграват по-големи състезателки и двубоят на практика беше без значение.
Възпитаничките на Валентин Витанов спечелиха с 3:1, като отново Габриела Христова се разписа, а два гола добави и Недред Заструг. Така от проведените досега три турнира “Болярки” са все първи и от представянето им в последния кръг зависи дали ще продължат напред на финалите. Освен голмайсторките треньорът отличи за играта им още Симона Стоянова и сестрите Яна и Гергана Яневи.
През април в Румъния предстои мач между националните отбори на домакините и България до 15 години, в които са включени и нашите футболистки Недред Заструг и вратарката Цветелина Долапчиева.
На другия турнир във Велико Търново “Етър” участва извън класирането, тъй като има състезателки и на 17-18 години. “Виолетовите” допуснаха загуби от Ловеч с 4:0, Плевен с 2:1 и Троян с 1:0, като според техния треньор Илиян Киряков това е първо участие, състезателките тренират едва от няколко месеца и на този етап най-важно е да трупат игрови опит.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново