Зам.-кметът проф. Георги Камарашев прие участниците в баскетболния камп

Публикувано на чт, 9 авг. 2018
173 четения

Зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев прие треньорите и децата от баскетболния камп в старата столица. 40 таланта от цялата страна водят обучение в нашия град под ръководството на Джими Хънт и Мартин Дурчев и още четирима специализирани треньори. Вчера на вип площадката за наблюдаване на Аудио-визуалния спектакъл “Царевград Търнов – звук и светлина” проф. Камарашев се срещна с участниците в Първото издание на кампа. Неотложни ангажименти попречиха на кмета на Велико Търново Даниел Панов лично да се срещне с децата.
“Благодарим на Община В. Търново, срещаме от тях изключителна подкрепа. Отвориха ни много врати тази седмица. Като организатори на кампа можем само да бъдем признателни на кмета Даниел Панов и Общината, които приеха идеята ни присърце, и благодарим за чудесното посрещане в един от най-хубавите градове на България”, заяви Мартин Дурчев.
Проф. Георги Камарашев сподели, че се радва Велико Търново да приеме за обучение баскетболните таланти. “Чудесно е, че сте тук при нас. Нашата Община се грижи много за спорта, а градът ни е дал големи спортисти на световния спорт като Весела Лечева, петима национали за САЩ-94 и т.н. Спортните бази придобиха в последните години нов вид”, каза зам.-кметът на Велико Търново. Имаше много въпроси към него не само на баскетболни, но и на футболни теми, като децата бяха поканени, ако желаят, да гледат мача “Етър” – “Черно море” утре. Мартин Дурчев и Ивайло Стоименов споделиха идеята си да възродят баскетболния клуб във В. Търново, като заявиха, че този камп е една малка стъпка в тази посока.
Децата и треньорите от кампа се снимаха на фона на Царевец, после посетиха Музея на восъчните фигури, самата крепост, както и Самоводската чаршия. В събота от 22 ч. те ще гледат и спектакъла “Звук и светлина”.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново