За първи път връчват наградата за млад футболист “Трифон Иванов”

Публикувано на ср, 15 Ное. 2017
206 четения

Своя пръв носител ще има новоучреденият от Община Велико Търново приз на името на легендата Трифон Иванов. Наградата ще се присъжда ежегодно на най-добрия футболист от общината на възраст между 15 и 19 години, т.е. при юношите старша и младша възраст, съобщи главният експерт по “Образование, младежки дейности и спорт” Георги Давидов.
Носителят на наградата “Трифон Иванов” ще бъде определен от комисия, в която влизат зам.-кметът на Велико Търново, представители на Зоналния съвет на БФС, на Постоянната комисия за младежта и спорта, спортните експерти и журналисти. Те изготвят предложение, което трябва да бъде гласувано от Великотърновския общински съвет. Очаква се това да стане на предстоящата сесия на 30 ноември, а връчването на приза ще е през декември.
Плакет и парична премия от 500 лв. ще получи победителят. Наградата на Община Велико Търново има за цел да отличи и издигне престижа на подрастващите и перспективните играчи, проявили морално-волеви и спортно-технически качества, се казва в регламента. Призът “Трифон Иванов” ще бъде връчен от кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов на тържествена церемония през декември, като е възможно това да стане и по време на церемонията “Спортист на годината”.
Вече две години на стадион “Ивайло” във Велико Търново по идея на Даниел Панов се провежда и детски футболен турнир за купата “Трифон Иванов”. Първото издание през 2016 г. бе спечелено от “Лудогорец”, а тази година първенец стана “Левски” (София).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново