Юлиян Телийски победи в Планинско състезание “Раховец Лясковец 2018”

Публикувано на вт, 17 Юли 2018
110 четения

Юлиян Телийски от АСК “Дунев рейсинг” с “Мицубиши Лансър” стана победител в шестото издание на Планинско състезание “Раховец Лясковец 2018”. Надпреварата е IV кръг от Републиканския шампионат по планинско изкачване. Състезанието бе организирано от СККА “Етър Рейсинг”, БФАС и Общините Горна Оряховица и Лясковец.
Победителят Юлиян Телийски завърши с общо време 06:06:49. На второ място в общото класиране застана Христо Манолов от “Боила автомотор” с общо време 06:08:47, който също се състезава с “Мицубиши Лансър”. Трети се класира Ивелин Йотков от “Грийн фоксмотор” с общо време 06:35:40 и автомобил “БМВ Е30”.
В неделните стартове пилотите бяха без навигатори. Трасето, което трябваше да преминат, е с дължина 3350 м, с денивелация 210 м и 7,5 % наклон. Това е едно от техничните трасета в страната. Инцидент с един от автомобилите в третия манш спря за кратко състезанието, но след като трасето бе почистено и обезопасено, надпреварата продължи.
В отборното класиране първи е екипът на “Грийн фоксмотор”, следван от “Джордан рейсинг”, а трети е АСК “Стара Загора”.
Победители бяха излъчени във всички класове. Наградите бяха връчени от спонсорите на състезанието и от кметовете на общините Лясковец и Горна Оряховица д-р Ивелина Гецова и инж. Добромир Добрев.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново