Йонка Генчева: “Искаме да тренираме редовно в ДКС “В. Левски”

Публикувано на вт, 11 окт. 2016
427 четения

Успешен старт на първенството, добра победа. Първо искам да благодаря на всички момичета, но големият проблем е, че от 1 септември до 9 октомври ние имаме едва осем тренировки в ДКС “Васил Левски”. При условие, че има зала в града с нормален терен за тренировки. За определен период от време в залата имаше само две мероприятия, но тя не се ползва и развива. Ние не можем да я ползваме и това е голям проблем. Едно е да тренираш в голяма зала, съвсем друго – в маломерна, където разстоянията са малки. Още повече че имаме нов състезател и трябва да нагодим играта си. Всичко зависи от ръководството на града.
Освен това в малката зала нямаме тренировки за Спортното училище, за девойки старша възраст, за пети клас, за децата… Има дни, в които се събираме трима треньори с един и същи график. Трябва да тренираме по пет дни седмично в ДКС “В. Левски”, разбира се, когато няма културни мероприятия. Ако има – нямаме нищо против, но когато залата е свободна, трябва да тренираме там.
От мача с “Поморие” съм доволна. Ще направим контролни срещи в Румъния, трябва ни още време да свикнем в сегашния си състав. Досега не сме играли мач точно на мой рожден ден, искам да благодаря на всички за цветята. Благодаря на публиката, на феновете, които ни подкрепят. От членския внос на фенклуба ще закупим анцузи за старшата възраст. Имаме 16 състезателки в първия отбор плюс още едно момиче, което се възстановява. Силвана Савич е много добра състезателка, играла е в силни отбори. Трябва ни още малко напасване, но е страхотен състезател. Предстоят ни трудни мачове, ще играем, но пак казвам, трябва да тренираме на нормално игрище, за да се получават нещата.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново