Янаки Смирнов “изгоря” за гостуването на “Пирин” (Разлог)

Публикувано на чт, 26 февр. 2015
206 четения

Голмайсторът на горнооряховския “Локомотив” Янаки Смирнов ще пропусне важния първи мач на своя тим от пролетния полусезон на “Б” група. “Железничарите” гостуват в събота на пряк конкурент в челото на временното класиране – “Пирин” (Разлог), като мачът е на стадион “Свети Петър” в Банско. До вчера от клуба смятаха, че няма да имат кадрови проблеми за срещата.
След оповестените наказания на Дисциплинарната комисия на БФС обаче стана ясно, че Смирнов е аут за мача. Той е лишен от състезателни права за 1 среща и глобен с 375 лв. заради пореден жълт картон, получен при гостуването на “Черно море” във Варна в първия четвъртфинал за купата на България. Така Сашо Ангелов ще трябва да търси алтернатива в атака на есенния си голмайстор за първата среща.
За по 1 мач бяха наказани още Владислав Узунов от “Хасково” и Здравко Запрянов от “Локомотив” (Пловдив).
Отделно “Локо” (ГО) се оказа и с глоба от 1000 лв. по доклад на дежурния делегат на мача във Варна. Санкцията е наложена на основание чл. 37, ал.1, т.22 от Дисциплинарния правилник и е за “нерегламентирано използване на пиротехнически изделия” от страна на агитката на “Локомотив”. Абсолютно същото наказание е наложено и на домакините от “Черно море”. Пловдивският “Локомотив” пък също е глобен с 1000 лв., но по чл.37, ал.1, т. 4, б. А за хвърлени предмети.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново