“Зоки” (В. Търново) спечели Гран при в конкуренцията на 104 танцови клуба

Публикувано на пн, 25 юни 2018
392 четения

Гран при за най-добър клуб спечели СК “Зоки” в конкуренцията на 104 танцови клуба и школи от 13 страни, а Зорица Радловска е с наградата за Най-добър хореограф. Отличията бяха завоювани на XII Международен танцов фестивал “Вълшебен свят” в Хасково. На галаконцерта се изявиха 15-те най-добри групи и формации, като великотърновският клуб участва с две хореографии и с танца “Краят на съвременния диктатор”. Той стана абсолютен шампион в тази категория, като спечели голямата купа, чек за 1000 лв. и стипендия танцът да участва безплатно на Международния танцов турнир в Наполи през ноември.
Голяма гордост за клуба е, че за галаконцерта бяха избрани и най-малките състезатели с танца “Кой сега е шампион” по хореография на пом.-треньора Гала Захариева, който се класира на 12-о място в битка с доста по-големи и по-опитни танцьори. Тази година форматът събра рекорден брой участници – над 1500 танцьори от 104 танцови школи от 13 държави – Кипър, Гърция, Русия, Унгария, Швеция, Украйна, Италия, Франция, САЩ, Румъния, България, които се състезаваха паралелно в три зали в града. Приза за хореограф на фестивала получи Зорица Радловска, което на фона на 104 клуба и невероятни професионалисти е най-голямото признание.
Стипендии за обучения в Италия и САЩ от директори на академии и балетни театри за обучения и професионално развитие на световно ниво спечелиха солистите на клуба – Гала Захариева, Камелия Къндева, Мила Ангелова и Боян Тотев.
Общо 18 златни, 11 сребърни и 14 бронзови медала спечелиха соловите и дуетни танци на “Зоки”. Във възрастова категория “бебе” най-малките танцьорки Дея Косева и Никол Крушевска и с двата си дуета спечелиха злато. Във възрастова категория “мини” с медали се окичиха Станислава Коева, Емили Димитрова, Гергана Минчева и Мария Витанова, в категория “деца” със злато си тръгнаха Ема Павлова, Траяна Петрова, Дани Йорданова, Преслава Драгомирова и Дони Петров. При “юноши” за първо място се пребориха Леонора Петкова, Младен Христов, Мартина Павлова и Кристофър-Александър Петров. В най-оспорваната и силна възрастова група “сеньори” – злато за Гала Захариева и Камелия Къндева, сребро за Мила Ангелова, сребърен и бронзов медал за Ивена Коджейкова и бронз за Боян Тотев.
От общите групи и формации в различните стилове и възрасти от общо 18 танца, представени от великотърновските танцьори – 9 са на първо място, 5 на второ и 2 на трето място.
“Благодарности към организаторите за обективното журиране на професионалното международно жури, перфектната организация и високото ниво на състезателите, което надминава много други конкурси, провеждани извън България. Адмирации и към родителите на състезателите от великотърновския клуб, които и финансово, и морално са най-голямата подкрепа. Благодарение на тях и на труда на състезатели и пом.-треньорите Гала Захариева, Камелия Къндева, Мила Ангелова и Полина Кинова СК “Зоки” за втори път т.г. е на международно състезание и за втори път е обявен за най-добрия клуб”, съобщи Зорица Радловска.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново