“Янтра” (ПТ) и “Академик” взеха по точка, “Павликени” загуби с 3:1

Публикувано на вт, 3 апр. 2018
121 четения

0:0 завършиха в Полски Тръмбеш домакините от “Янтра” и “Левски 2007”, като си разделиха по едно полувреме. Силен вятър, дъжд и тежък терен затрудниха двата отбора. През първото тръмбешчани владееха играта, а гостите залагаха на контри. След почивката стана обратното – отборът от Левски овладя средата на терена, а “Янтра” контраатакуваше.
По две бяха и головите възможности – Любо Генчев принуди стража на съперника да спасява, а от фаул Емил Копаранов стреля силно, но в аут. Пред отсрещната врата пък вратарят Радослав Рашков два пъти се намеси своевременно и така голове не паднаха.
“Академик” изпусна “Бдин” – 1:1
Свищовският “Академик” пропусна да бие един от лидерите в Трета лига “Бдин” (Видин), като завърши 1:1. Домакините бяха по-активни преди почивката и Лилян Маринов имаше шанс да открие, но малко не му достигна да се поздрави с успех.
В 52-та минута Стефан Гинчев изпълни свободен удар, вратарят изби и Теодор Таушанов с глава я заби в мрежата за 1:0. Малко по-късно Стефан Гинчев пропусна да удвои. Гостите възстановиха равенството в 74-ата минута чрез капитана си Ивайло Иванов, който след центриране копна с глава топката над стража на “студентите”. “Бдин” доигра мача с 10 души, след като в 90-та минута за втори жълт картон беше изгонен Калоян Цветков.
“Не личеше кой е на второ и кой на 11-то място. Тактически момчетата играха правилно и им благодаря за старанието и влагането. Гостите нямаха чисто положение, разчитаха само на центрирания”, обобщи треньорът на “Академик” Евгени Маринов.
“Павликени” загуби с 3:1 в Луковит
“Ботев” (Луковит) победи с 3:1 павликенчани. Първото полувреме бе за домакините, които стигнаха до два гола аванс. През паузата треньорът на “Павликени” пусна в игра Любослав Чешмеджиев и Александров и това сериозно раздвижи играта. В 71-ата минута Йордан Йорданов с глава намали на 2:1, след което пропусна две чисти положения. Нов гол на гостите бе отменен заради нарушение на Николай Иванов в атака, с което наставникът на “Павликени” Димитър Тодоров не бе съгласен. В края на мача след грешка на павликенчани Милен Тонев реши нещата за домакините – 3:1. “В следващия кръг приемаме “Мизия” (Кнежа) и очаквам отборът да играе силно и да вземем необходимата победа, която да върне самочувствието на момчетата”, коментира треньорът Димитър Тодоров.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново