ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” за втора година е университетски шампион по баскетбол 3х3

Публикувано на пн, 20 мар. 2017
805 четения

С триумф на отборите на ВТУ приключи 6-ият национален университетски шампионат по баскетбол 3х3, проведен в Шумен. В надпреварата, взеха участие 18 отбора, от които 12 при мъжете и 6 при жените. Мъжете с треньор професор Людмил Петров стигнаха до шампионската купа, след като спечелиха всичките си 8 срещи. В групата Антон Диков, Евгени Иванов, Антонио Станков и Константин Тодоров победиха последователно УНСС с 15:11, Медицински университет (Плевен) с 15:9, домакините от Шуменски университет с 15:11 и Пловдивски университет с 15:8.
На четвъртфинала тимът на ВТУ елиминира Технически университет (София) с 15:6, а на полуфинала пречупиха Пловдивски университет с 15:14.
Директният сблъсък за първото място противопостави ВТУ и Шуменския университет. Воденият от Людмил Петров тим бе с класа над съперника и с лекота спечели с 15:6, с което вдигна за втори пореден път шампионската купа.
При жените отборът на великотърновската алма матер повтори представянето си от м.г. Тимът, воден от Данаил Киров, стартира със загуба от НСА с 8:15. В следващите четири мача Теодора Динева, Петя Попова, Десислава Симеонова и Мария Цанкова победиха отборите на Шуменски университет с 15:8, УНСС с 15:4, МУ (Плевен) с 15:5 и СУ с 14:11 и заеха второ място в групата. На полуфинала великотърновки преодоляха Софийски университет с 15:5. Финалът с НСА бе изпълнен с напрежение и динамична размяна на водачеството, студентките от ВТУ наложиха волята си и спечелиха с 15:13. По този начин отборът на ВТУ при жените постигна уникален успех, като вече има две шампионски купи от две участия в първенството. Шампионските титли дават право на тимовете на ВТУ да участват на европейското университетско първенство.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново