“Царевец-ВТУ” с изключителен успех на държавното в Пазарджик

Публикувано на пт, 8 юни 2018
85 четения

Изключителен успех постигнаха състезателите на “Царевец-ВТУ” на държавното първенство по двубой за деца до 14 г ., втори кръг, в Пазарджик, където участваха 85 състезатели от 10 клуба. Великотърновци се представиха с 12 състезатели – 9 момичета и 3 момчета.
Ралица Митева стана шампионка в индивидуалното класиране, Донна Папазова е втора, а трета стана Елица Куковска – и трите от “Царевец-ВТУ”. Пета е Магдалена Василева, шеста Таня Недялкова, а от 8 до 14 място заеха Виктория Трайкова, Вероника Христова, Илияна Джурова и Илиана Петрова.
Най-впечатляващото беше, че и трите отбора на клуба (от по 3 момичета) се класираха първи, втори и трети в отборното. “Досега не сме правили подобно класиране, а и мисля, че и никой друг клуб не е правил подобно нещо”, коментира Панайот Паздерков. При момчетата Калоян Христов е осми, следван от Мартин Христов, а Кристиян Христов е 22-и. Отборно тимът е пети.
Самуил Николов от “Царевец-ВТУ” пък спечели дисциплината 50 м гръб при юношите младша възраст на международния турнир по плуване “Black See Cup” във Варна. Той стана трети на 100 м гръб, а във финала при мъжете на 50 м е 4-ти.
Николай Куцаров грабна два медала на турнира “Златоперки” в София за деца набор 2008-2009. Участваха 230 състезатели от 32 клуба. Куцаров е със сребро на 50 м гръб и бронз на 50 м св. стил, а на бътерфлай е 4-ти. Той стана втори в комплексното класиране от четирите стила сред 69 плувци.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново