Вторият коледен турнир на “Болярчета” събира 200 деца отбори от цялата страна

Публикувано на пт, 12 Дек. 2014
434 четения

Отбори от цялата страна идват за второто издание на Коледния турнир по футбол за купата на СК “Болярчета”, който ще бъде под наслов “Играем, за да се забавляваме!”. “Този турнир се превръща в традиция и в един от най-престижните, след като миналата зима се състоя за първи път и бе истински празник за малчуганите, изпълнен с много емоции”, заявиха треньорите на “Болярчета” Десислав Божков и Николай Колев.
Предстоящият турнир ще се проведе от 18 до 21 декември и ще бъде в две отделни възрастови групи – деца, родени 2005 г. и родени 2006/2007 г. При по-големите участие ще вземат “Болярчета”, “Делфините” (Варна), “Ферион” (София), “Добруджа” (Добрич), “Берое” (Ст. Загора) и “Янтра” (Габрово).
При по-малките ще се включат съставите на “Болярчета”, “Добруджа”, “Ферион” (София), ДЮФК “Янтра-1913” (Габрово), “Фортуна” (Плевен) и “Локомотив” (ГО). Организаторите са решили да се играе по системата “всеки срещу всеки” и така на отбор се падат по 5 мача срещу всички съперници, като накрая се прави класиране. “В последния момент ни се обадиха и от шампиона “Лудогорец” с желание да участват в турнира. Би било хубаво, но е малко късно за организацията, до довечера ще решим”, заяви Николай Колев.
Интересно е решението на организаторите за наградите – всички отбори ще получат купи, а всички участвали деца – златни медали, като идеята е да се покаже на децата, че не е важен крайният резултат, а да се забавляват, докато играят и че да обикнеш спорта е най-голямата победа. Все пак ще има индивидуални призове – статуетки за най-добър играч, за вратар и за голмайстор. За всяко дете ще има и грамота, и лакомства, както и по две футболни топки за отбор.
За доброто настроение между мачовете ще се грижат Дядо Коледа и Снежанка, мажоретки, спортни и модерни танци, изпълнения на стихове и песни на деца от детските градини “Соня”, “Иванка Ботева”, “Здравец”, “Евгения Кисимова” и “Слънчев дом”.
В неделя, 21 декември, от 13:10 ч. са последните мачове, а от 14 ч. е награждаването, на което ще присъства президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, поканени са и кметът на В. Търново Даниел Панов, шефът на ЗС на БФС Трифон Иванов и др. Общо в надпреварата ще се включат 200 деца, а домакините благодариха за подадената ръка на “Лактима Балкан”, Община В. Търново, Зоналния съвет на БФС и Футболния съюз по програма “Децата и спорта”.
На пресконференцията освен треньорите Десислав Божков и Николай Колев присъстваха и двама от футболистите на “Болярчета”. Богомил Александров е вратар, той разказа за себе си, че е на 7 години и половина, а от три е в “Болярчета”. Боги играе и в двете възрасти, а негов идол е Икер Касияс. Радослав Найденов му е връстник, от 4 години е в отбора и е нападател, а обожава Тио Уолкът и “Арсенал”. Ради се закани да вкара на турнира “поне 4 гола”.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново