“Special sushi” спечели футболния турнир в Елена

Публикувано на пт, 13 окт. 2023
105 четения

Есенният общински турнир по футбол на малки врати завърши с победа на отбора на “Special sushi”, който на финала надделя над противника си “Слабаците” с 2:0. И двете попадения бяха дело на Никола Костов.
В срещата за третото място отборът на “Овцеферма с. Чакали” загуби от съперниците си от ФК “Борците”. В редовното време мачът завърши при резултат 1:1 след головете на Виктор Георгиев за “Борците” и Даниел Йорданов за “Овцеферма с. Чакали”, който получи и приза за “Голмайстор на турнира” със своите седем попадения. При дузпите “Борците” бяха по-точни и с общ краен резултат 4:2 спечелиха двубоя.
Между двете финални срещи Мажоретният състав при СУ “Иван Момчилов” с ръководител Виктория Славчева приповдигна настроението на публиката със своите изпълнения.
След финала зам.-кметът на общината Десислава Шопова поздрави отборите за спортсменската игра и раздаде на всички грамоти, а за призьорите на първо, второ и трето място имаше купи и парични награди, осигурени от организаторите. Победителите от отбора на “Special sushi” дариха сумата на децата от ФК “Чумерна”, които играят Футбол 9, за закупуването на спортни пособия.
След пауза от няколко години турнирът се завърна в спортния календар на Общината – през месец май бе първото му издание за годината, а сега се проведе и второто, което отново бе посрещнато с изключително голям интерес от публиката. В него се съревноваваха 8 отбора, разделени в 2 групи. Съдията Димитър Николов бе безпристрастен в отсъжданията си, а медицинското лице Милена Димитрова се грижеше за доброто физическо състояние на футболистите. Служителите на РУ МВР Елена следиха за протичането на турнира сигурно и без нарушения.
Следващата спортна надпревара, която ще се проведе в общината, е Есенният турнир по волейбол в дните 21 и 22 октомври.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново