“Спартак” би с 3:0 “Академик” в мач със спорно съдийство

Публикувано на пн, 4 май 2015
210 четения

Лидерът в Северозападната “В” група “Спартак” взе поредната си победа в първенството, като би с 3:0 третия в класирането “Академик” (Свищов). Домакините решиха всичко до почивката, когато паднаха първите две попадения. Мачът започна динамично с атаки и на двата тима, но първи до гол стигнаха плевенчани. В 10-ата минута Живко Господинов прати топката в мрежата на Димитър Пантев за 1:0.
През втората част на първото полувреме темпото поспадна, но в 39-ата минута дойде и второто попадение. Стефан Христов излъга двама защитници на свищовския тим и с удар под плонжа на вратаря наниза 27-ия си гол от началото на първенството.
Авансът поуспокои домакините и след почивката “Академик” направи няколко добри атаки. В 49-ата минута Павлин Иванов от свищовския тим излезе в чиста позиция, но след рикошет ударът му мина до гредата. Реферът Павел Мичев удари сериозно рамо на плевенчани в 62-ата минута, когато спести явна дузпа за гостите. Кристиян Тафраджийски навлезе в пеналта и бе съборен от защитник. Съдията обаче си затрая и след бурните протести на гостите вдигна жълт картон на Тафраджийски за … симулация. Така “Спартак” продължи да бъде с едва 5 пуснати гола в първенството от миналото лято.
Оттам реферът сам си развали мача, като тръгна на компенсации и ощети и домакините. В 73-ата минута “Спартак” можеше да стигне и до трети гол, но Чанов изби пред голлинията. Малко след това “Академик” можеше да намали след разбъркване, но отбитата топка бе пратена от Добри Петров над вратата. В 79-ата минута габровският рефер реши да компенсира, като за събаряне на Павлин Иванов на границата на пенелта отсъди дузпа за свищовлии. Ударът на капитана Иван Ганев обаче не затрудни вратаря на плевенчани, който спаси.
До края реферът вдигна втори жълт и червен картон на Пламен Ангелов от “Академик”, но можеше да направи същото и с Ивайло Тодоров. В последната минута резервата Венцислав Миленов донесе логичен трети гол за “Спартак” – 3:0. Павлин Иванов можеше да вкара почетен гол в продължението, но ударът му бе изваден от вратаря в корнер.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново