Все още няма яснота за бъдещето на “Етър”

Публикувано на вт, 3 ян. 2017
255 четения

Началото на 2017 г. не донесе никаква яснота около бъдещето на футболния “Етър”. По предварителна информация отборът трябва да започне подготовка на 9 януари, но засега не е ясно дали това ще се случи.
“Етър” завърши първи в класирането на Втора лига, но загубата от аутсайдера “Левски” (Карлово) в последния кръг отпуши куп тлеещи до този момент страсти. Президентът на клуба Александър Нанков обяви, че напуска поста си заради реакцията срещу него на част от феновете. Зад Нанков обаче застанаха спортно-техническото ръководство, треньорите от школата и футболистите. Старши треньорът Георги Василев обяви, че няма сам да напусне “Етър” и ще остане “до последно като истински капитан на кораба”.
От 10 декември насам от клуба не е излизала никаква официална информация и не е ясно какво предстои. На среща с ветераните кметът на Велико Търново Даниел Панов обяви, че се надява ситуацията да се оправи и дори анонсира, че през януари Efbet става един от основните спонсори на “Етър”, а тимът ще продължи атаката на Първа лига.
Междувременно президентът на клуба Александър Нанков събра на традиционна предновогодишна среща ръководството на клуба, на която присъстваха завърналият се от Казахстан за празниците член на УС Цанко Цветанов, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, помощник-треньорите Илиян Киряков и Калоян Чакъров, както и капитанът на тима Станислав Генчев. Присъствието на последния даде повод на столични медии да обяват, че именно Станислав Генчев е новият старши треньор на “виолетовите”. След срещата не излезе никаква официална информация, новината нито бе потвърдена, нито отречена, а на практика Георги Василев си е все още с действащ договор.
Навръх 31 декември обаче самият Георги Василев обяви пред “Тема спорт”, че напуска клуба по собствено желание, като уточни, че ще официализира това решение още в първите работни дни на новата година. “За себе си вече имам решение какво да правя и съвсем скоро ще го съобщя. Не виждам смисъл да продължавам в “Етър” предвид ситуацията в клуба. При такива условия е излишно да се работи. Каквото можах – направих, но явно повече няма смисъл”, заяви Гочето.
От вечерта след загубата от “Левски” (Карлово), когато заяви, че напуска, президентът на клуба Александър Нанков не е правил коментари и засега не е ясно дали напуска, или остава. Междувременно спортно-техническият щаб на “Етър” направи план за контролни срещи, ако подготовката все пак започне. По наша информация кметът Даниел Панов има желание “Етър” да продължи съществуването си, но клубът не е общински и трябва да е ясно кой ще го управлява и издържа.
Така куп въпроси чакат своя отговор в следващите няколко дни до края на седмицата – ще го има ли “Етър”, кой ще го управлява, кой ще финансира, кой ще е треньор, ще се запази ли отборът? Или ще последва пълен разпад на граденото в последните няколко години, в които “болярите” вървяха само нагоре. Отговорите са наложителни и не търпят отлагане…
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново