“Pump Fake” спечели редовния сезон в Аматьорската баскетболна лига

Публикувано на пт, 29 Мар. 2013
341 четения

Данаил Киров получи специален плакет за особени заслуги към Аматьорската баскетболна лига във В. Търново.

Първите осем отбора от редовния сезон в Аматьорска баскетболна лига 3х3 ще си оспорват купата по време на финалите, които са в неделя в баскетболната зала на стадион “Ивайло”, съобщи един от организаторите на надпреварата Данаил Киров. След 3 месеца оспорвана надпревара и над 700 изиграни мача, финалистите бяха определени измежду 13-те отбора участници. Шампион в редовния сезон стана “Pump Fake”, който събра 81 точки (37 победи и 7 загуби). За лидерите играха Данаил Киров, Явор Маринов и Митко Митков. На второ и трето място са отборите на “No Name” и “Turnover”. Останалите тимове, които се класираха за четвъртфиналите, са “Face Team”, “Змейовете”, “Не Мога”, “Тошко Алексиев”, “Примати”. Във финалната фаза се играе до 2 победи от 3 мача. Лигата е във формат 3х3 и мачовете се провеждат по правилата на ФИБА за него. Топреализатор № 1 през сезона е националът от близкото минало Пеньо Нацкин от (“No Name”), който вкара 299 точки. Втори е Антон Кръстев (“Примати”) с 264 т. Данаил Киров, който дълго време оглавяваше класиране, завърши на трето място с 238 точки, но той е играл 3 мача по- малко от основните си съперници. Финалът в лигата е насрочен за неделя от 17.15 часа. Преди това ще се проведат конкурси за умения и за стрелба от тройката. Победителите в конкурсите и първите три отбора в класирането ще получат медали, статуетки и предметни награди. Трите отбора медалисти ще получат право на участие за финалите на държавното първенство по стрийтбол 3х3 в София през лятото. Шампионите от държавното пък ще играят на международните турнири на ФИБА.
Иновативно решение, което са взели организаторите на лигата, е за всички, които няма да могат да присъстват в залата, финалният турнир ще бъде предаван пряко в интернет, като линкът ще бъде публикуван в групата и страницата на лигата във Фейсбук.
Аматьорска баскетболна лига – Велико Търново, може да се похвали, че е единственият турнир 3х3, който води статистика за отбелязаните точки от всеки състезател, благодарение на която ще бъдат излъчени двама най-полезни състезатели – един за редовния сезон и един за финалния турнир.
Георги ГЪРЕВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново