“Павликени” стартира с нов треньор и петима нови

Публикувано на пт, 23 февр. 2024
154 четения

С нов треньор и пет нови попълнения стартира в пролетния полусезон “Павликени”, който утре гостува в Полски Тръмбеш на “Янтра”. Бившият национал Димо Атанасов пое отбора в края на 2023 г. Той привлече Ерик Почански – екснападател на “Берое” и “Етър”, опитния вратар Иван Георгиев, Ивайло Велчев от “Локомотив” (ГО), нападателя Ахмед Мурад от “Дунав” (Лом), а в самия край на подготовката – и вътрешния халф Емил Цончев от “Сливен”. Павликенчани се разделиха със защитника Атанас Фиданин, който продължи кариерата си в “Севлиево”.
В контролните срещи отборът започна с победа срещу “Партизан” (Червен бряг) с 4:1, в която старши треньорът даде шанс на родените през 2009 г. Денислав Трифонов, Мартин Георгиев и Валентин Велев. Последваха загуби от “Севлиево” с 4:0 и от “Литекс” с 3:0. На този фон малко неочаквано дойде равенството 2:2 с един от фаворитите на Северозапад “Академик” в Свищов, а проверките приключиха с успех с 4:1 вкъщи срещу дубъла на “Етър”.
“Доколко сме готови, ще стане ясно в предстоящите мачове за първенство. Исках да привлека централен защитник и вътрешен халф, но не успях. Започваме с тежко гостуване в Полски Тръмбеш, надявам се на коректен футбол и съдийство”, коментира Димо Атанасов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново