Волейболен турнир организират в Долна Оряховица за празника

Публикувано на пт, 1 сеп. 2023
117 четения

Волейболен турнир за мъже и жени ще бъде част от програмата утре за празника на Долна Оряховица. Миналата година също имаше волейболна надпревара в навечерието на празника, но тази година турнирът е част от спортния календар на Община Горна Оряховица. Организатор е Волейболен клуб “Импулс” (Долна Оряховица), който е единственият в общината, развиващ волейбол, макар и само в женското направление. Проявата ще се реализира заедно с Младежката организация “За добро”, Община Горна Оряховица и Кметство Долна Оряховица.
“Опитваме се да съхраним волейболните традиции в региона, но е трудно. Не само в нашата община, а и в областта мъжкият волейбол е застъпен много малко. Може би догодина турнирът ще стане изцяло дамски, с участието на клубове от региона”, коментира председателят и старши треньор на “Импулс” Йордан Ризов.
Тази година ще участват три мъжки отбора от любители на волейбола от Велико Търново, Горна Оряховица и Долна Оряховица. При дамите отборите ще са два или три, съставени изцяло от бивши състезателки на ВК “Импулс” и девойки, които сега тренират в клуба.
Срещите ще се изиграят на новите спортни терени в парка на Долна Оряховица. Началото е 10 часа на 2 септември.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново