“Мегапорт Рейсинг” стартира с амбиции на Рали Сливен

Публикувано на пт, 27 юли 2018
184 четения

Великотърновският клуб “Мегапорт Рейсинг” стартира с 4 автомобила и с амбиции за челни места на предстоящото Рали Сливен. Надпреварата е втори кръг от Българския рали шампионат и 4 кръг от Балканския рали трофей на ФИА и е от днес до неделя. Клубът е лидер във временното класиране при отборите.
Водещ екипаж отново ще бъдат Мирослав Ангелов и Недялко Сивов с Skoda Fabia R5, които са водачи в класирането. Те спечелиха първия кръг в Твърдица и имат 41 точки, като имат амбиции и за добро класиране в Балканския рали трофей.
Емил Денев и Богомил Ненов с Renault Clio RS, RC 3, Антон Титов и Динко Георгиев със Citroen DS3 R3T, RC3, и Христо Геров и Петър Сивов с Hyundai i20 Coupe, RC5, са другите три екипажа на “Мегапорт Рейсинг”, които ще гонят традиционно силно представяне.
Рекордните 48 екипажа, от които 15 чуждестранни, ще вземат участие на тазгодишното Рали Сливен. Ангажирани са 390 човека с организацията, от които 190 са полицаи. Има десет екипа с линейки и десет спасителни автомобила, над 100 съдии и маршали, 50 радиовръзки и измервания.
Със стартов № 1 са шампионите от 2017 г. Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Peugeot 208 R2). Сочените за фаворити в ралито Йордан Атанасов/Янаки Янакиев (Mitsubishi Lancer Evo 9) и Мирослав Ангелов/Недялко Сивов (Skoda Fabia R5) са съответно с 2-ри и 3-ти стартов номер.
Ралито започва днес в 16:30 ч. с церемониален старт на площад “Хаджи Димитър”. В 19:32 ч. е първият суперспециален етап, който ще се проведе в района на жп гара Сливен. В съботния ден организаторите са предвидили 6 скоростни отсечки с обща дължина 129.21 състезателни километра. В програмата за неделния ден са включени 4 скоростни етапа, като тяхната обща дължина е 43.06 км. Награждаването на победителите е в центъра на Сливен в неделя от 14:35 ч.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново