“Локо” с тежка визита в Созопол

Публикувано на пт, 6 Ное. 2015
389 четения

Димитър Байдаков и съотборниците му имат тежка задача в Созопол.

Изключително тежко гостуване предстои на горнооряховския “Локомотив” в 14-ия кръг на “Б” група. “Железничарите” играят в Созопол срещу местния тим, който е непосредствено след тях във временното класиране. Горнооряховци са трети с 26 т. на шест след “Поморие” и на три след “Дунав”, а созополци на четвъртата позиция имат 22 точки.
“Локо” (ГО) и “Созопол” са и единствените отбори от втория ешелон, които продължиха на четвъртфиналите за купата, като елиминираха елитните “Ботев” (Пд) и “Лудогорец”. През седмицата старши треньорът Сашо Ангелов гледа на живо дербито “Созопол” – “Поморие” (0:0), тъй като това са двата следващи съперника на горнооряховци.
“Корав отбор е “Созопол”, агресивен. Трудно ще е. Емоциите от мачовете ни с “Лудогорец” и “Нефтохимик” вече отминаха, момчетата влязоха в ритъм. Проблемът е, че имаме отсъстващи футболисти за това важно гостуване. Защитникът Мариян Иванов е наказан, Красен Трифонов получи тежка аркада в последната среща и е със 7 шева, още един играч е с контузия. Това обаче не трябва да е оправдание, ще търсим задължително добро представяне в Созопол”, коментира Сашо Ангелов.
Двубоят е в неделя, 8 ноември, от 16:00 ч. в Созопол, локомотивци заминават предишния ден.
Това е и последното гостуване на “железничарите” за есенния полусезон, като любопитното е, че после на тима предстоят 4 поредни домакинства. На 21 ноември “Локо” (ГО) посреща водача “Поморие” в мач, който ще определи есенния шампион в “Б” група. Българският футболен съюз обаче реши през есента да се изиграят и първите два пролетни кръга. И в двата “Локомотив” е домакин, тъй като започна първенството с две поредни гостувания. Така горнооряховци след домакинството срещу “Поморие” ще приемат последователно “Ботев” (Гълъбово) на 28 ноември и “Септември” (Симитли) на 5 декември. За завършек на есента пък “черно-белите” ще домакинстват на 9 декември и на “Монтана” в 1/4 финал за купата на България, като при победа могат да повторят най-големия успех в историята на клуба – полуфинал.
“Локомотив” (ГО) е на престижното седмо място в ранглистата на всички български футболни клубове у нас за месец октомври. “Железничарите” скочиха със 7 места в класацията, като пред тях са само отбори от елита. В Топ 10 са още два тима от втория ешелон – “Поморие” и “Спартак” (Плевен).
Точките се сумират на база изиграни мачове в периода 8 септември – 19 октомври 2015 г., т. е. победите над  “Дунав” (Русе), “Черноморец” (Балчик), “Верея” (Ст. Загора), “Спартак” (Плевен), “Лудогорец 2” (Разград) и равенството с “Пирин 2002” (Разлог). В класацията присъстват всички български клубове от А, Б и В групи. Водач е отборът на “Левски” (София), последен на 91-а позиция е “Янтра” (Габрово).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново