“Локо” (ГО) удари “студентите” в Свищов

Публикувано на пн, 27 февр. 2023
445 четения

“Локомотив” (Горна Оряховица) надигра “Академик” като гост в Свищов с 2:0 в областното дерби на 16-ия кръг на Северозападната Трета лига. През първото полувреме никой не взе превес. В 30-ата минута Кристиян Иванов пропусна голова възможност за домакините, като стреля по диагонала, но вратарят Венци Димитров спаси. За гостите пък десет минути по-късно Димитър Байдаков бе изведен очи в очи със свищовския страж Виктор Владимиров, който прояви рефлекс и изби, а при добавката Янислав Цачев пропусна да открие резултата, изпращайки топката високо над напречната греда.
Второто полувреме започна с бърз гол за локомотивци. Ивайло Велчев стреля към вратата, Владимиров изби, но отбитата топка попадна на левия крак на Янислав Цачев, който от въздуха я насочи точно в празния ъгъл за 0:1. В 55-ата минута нов удар на гостите бе избит от вратаря, Димитър Байдаков стигна до топката, но бе повален и реферът Георги Гинчев отсъди дузпа. Байдаков технично реализира от бялата точка – 0:2.
При една многоходова атака на “Локомотив” в 77-та минута Георги Колев се озова фронтално срещу вратаря, но ударът му се отби от левия страничен стълб. Малко преди края на мача Янислав Цачев отново се откъсна очи в очи срещу вратаря на “студентите”, но не успя да го преодолее, като Владимиров изби топката в корнер.
Мачът бе обявен, че е с рекордна посещаемост за Свищов. Всъщност на стадиона беше голяма агитка на гостите, като близо стотина фенове на “Локо” подкрепяха своите на стадиона край Дунава. За домакините пък викаха децата от ДЮШ на “Академик”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново