“Локо” (ГО) подкрепи Бербатов за БФС

Публикувано на пн, 12 февр. 2024
183 четения

След визитата си във Велико Търново Димитър Бербатов гостува в Горна Оряховица след приета покана на Община Горна Оряховица и ОФК “Локомотив”. На срещата бяха кметът Николай Рашков, председателят на Общинския съвет Огнян Стоянов, зам.-кметът Петя Иванова, секретарят на общината Габриела Шилкова и председателят на УС на ОФК “Локомотив” Владимир Русев. Горнооряховският клуб ще подкрепи официално кандидатурата на Бербатов за президент на БФС, съобщиха от ръководството на “железничарите”.
“Вярвам в Димитър Бербатов, познавам го от години, той е успял човек, който има принос към обществото. Посрещнах го с удоволствие в Общината, проведохме едночасов разговор за бъдещето на спорта. Разчитам занапред да се покаже различно управление на българския футбол, защото за 15 години се видя, че нищо не става. Време е за еволюция. Качествата на Митко Бербатов в сферата на футбола са безспорни, но той умее и да вдъхновява”, коментира кметът Николай Рашков.
“Поздравявам го за дейността на неговата фондация, която от 16 години подкрепя талантливи български деца. Сред тях има и горнооряховчета. За мен е много важно да се инвестира в децата, включително в подрастващи футболисти. Необходима е поне 10-годишна стратегия за развитие на футбола, развитие на детските школи, но също така и подкрепа за сегашните кадри. И съм много доволен, че това е част от програмата на Бербатов за управление на БФС.
Радвам се да науча, че ФК “Локомотив” – Горна Оряховица, официално ще подкрепи кандидатурата му за президент. А целта на горнооряховския футболен отбор е влизане в “Б” група и развитие, стъпка, по стъпка, към елита – това обяснихме след въпрос на Митко Бербатов. Както той каза, много е важно и кметовете да имат сърца за футбола, за да може той да се развива по места”, добави кметът на Горна Оряховица.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново