“Локо” (ГО) направи 1:1 като гост на “Локо” (Пд) в дебюта на Томаш

Публикувано на пн, 28 мар. 2016
157 четения

Горнооряховският “Локомотив” записа престижно равенство като гост на елитния “Локо” (Пд). Мачът на “Лаута” завърши наравно 1:1 в дебюта на новия наставник на горнооряховци Александър Томаш, а публиката видя оспорван двубой с много положения и пред двете врати.
Гостите от Горна Оряховица закъсняха с пристигането за мача и той започна с 20-минутно закъснение. На трибуните бе бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, който гледа срещата в компанията на Христо Крушарски. Удар на Веселин Марчев в 7-ата минута под напречната греда беше избит от вратаря Пламен Колев в корнер. Гостите отговориха с удар с глава, уловен без проблеми от Витанов. Дебют за пловдивчани направи екснационалът Иван Иванов, а в 20-ата минута нападателят Гай Мансур получи контузия и беше сменен принудително.
Ерик Почански опита да вкара гол с атрактивна задна ножица в мрежата на “смърфовете” в 25-ата минута, но малко не му достигна. Кирил Котев пък се размина с попадение след силен изстрел с глава. В 32-ата минута Димитър Алексиев от “Локо”(ГО) бе изведен на удобна позиция, но не успя да си поеме топката правилно.
“Локо” (Пд) изпусна най-доброто положение за първата част в последните секунди, когато удар на Камбуров бе блокиран, Карагарен копна за Пауло Серджо, който натресе страничния стълб.
Тихомир Кънев изпусна за гостите в началото на втората част, а влезлият като смяна на почивката за тима на домакините Мартин Кавдански откри резултата в 55-ата минута. Попадението дойде след центриране от пряк свободен удар, изпълнен от Дани Кики. Кавдански бе добре пласиран в наказателното поле и насочи топката в обрания ъгъл на вратата на Пламен Колев – 1:0.
Гостите обаче не се предадоха. В 62-ата минута техен гол след центриране от фаул бе отменен заради засада. В самия край “Локомотив”след бърза контра изравни. В 90-ата минута последва центриране отляво, вратарят Кацарев бе изпреварен от Красен Трифонов, който с глава се разписа за крайното 1:1.

Целта “А” група остава
Целта влизане в “А”група е все още изпълнима и остава пред отбора, обявиха от ръководството на “Локомотив” (ГО). Оттам излязоха с официално съобщение, в което се казва, че “УС на клуба остава обединен в преследването на цела, поставена в началото на сезона – завоюване на право на участие в “А” група, дори чрез изиграване на бараж”. На заседанието е присъствал и кметът инж. Добромир Добрев, който е изразил пълната си подкрепа за преследването на целта – влизане в елита.
Ръководството на “Локо” (ГО) даде “много добра” оценка за десогешната работа на Сашо Ангелов и му благодари, че е изградил боеспособен отбор, който през последните две години неизменно е между 1 и 3 място в “Б” група, като му пожела успех в бъдещата работа.

А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново