“Локо” (ГО) и “Академик” разбиха “Янтра” (ПТ) и “Павликени”, отиват на областен финал за АФЛ

Публикувано на пт, 20 окт. 2023
144 четения

“Локомотив” (ГО) и “Академик” се класираха безпроблемно за областния финал в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Горнооряховци, които са настоящ носител на трофея, разбиха като гости “Янтра” (П. Тръмбеш) с 5:1. Домакините първи откриха резултата от дузпа в 5-ата минута, но после инкасираха пет гола. Кристиян Дечев веднага изравни с удар извън наказателното поле, а в 15-ата минута Ивайло Тодоров намери с глава Янислав Цачев в чиста позиция за 1:2.
В 23-та минута Райчев бе съборен в наказателното поле и Георги Колев вкара отсъдената дузпа – 1:3. Явор Генчев в 32-та минута с удар от 30 метра отбеляза четвъртото попадение. След почивката падна само още един гол – в средата на полувремето Димитър Костадинов с удар отдалеч фиксира крайното 1:5.
Свищовският “Академик” пък разгроми с 6:0 у дома “Павликени”. “Студентите” отбелязаха по три попадения през двете полувремена и се класираха за областния финал срещу “Локо” (ГО). Те откриха с удар от въздуха още в 7-та минута, а в средата на полувремето добавиха още два бързи гола. След грешка на вратаря на “Павликени” при изнасянето на топката в 48-та минута падна четвъртият гол, петият дойде малко след това с красива задна ножица, дело на Кристиян Иванов, а в 67-та минута след нова грешка в отбраната на гостите бе оформен крайният резултат 6:0 за “Академик”.
Победителят от областния финал “Локо” (ГО) – “Академик” ще продължи в зоновия етап на турнира срещу първенците на другите области от Северозападна България.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново