“Локомотив” се класира на областен финал за Аматьорската купа на България

Публикувано на чт, 20 окт. 2022
98 четения

“Локомотив” победи като гост “Левски” (Стражица) в първия кръг на Аматьорска купа на България. С този успех “Локомотив” си осигури областен финал, където ще срещне победителя от срещата “Павликени” и “Академик” (Свищов). Футболистите на “Локомотив” получиха право да изпълнят дузпа още в първата минута, но Красен Трифонов пропусна да открие резултата. В края на първото полувреме “Локо” водеше с 3:0, след попадения на Красен Трифонов, Милен Савов и Явор Генчев. На полувремето в игра за гостите влязоха Борислав Бъчваров (роден 2006 г.) и Мартин Господинов (р. 2007 г.).
В 53-тата минута се разписа Янислав Цачев за 4:0, което позволи на треньора Лъчезар Русев да пусне в игра трима таланти на клуба Ангел Паунов (роден 2004 г.), Кристиян Дечев (р. 2005 г.) и Данаил Петков (р. 2005 г.). До края на срещата за “Локомотив” се разписаха още Даниел-Виктор Кънчев, Кристиян Дечев и Янислав Цачев, който оформи крайното 0:7 за гостите. Победителят в област Велико Търново ще играе с някой от победителите от останалите области, които са под ръководството на Зоналния съвет на БФС.
Досега са ясни финалистите в област Плевен – “Вихър” (Славяново), и в област Ловеч – “Ботев” (Луковит). В останалите области предстои да се изиграят срещите от първия кръг на турнира.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново