“Локомотив” (Горна Оряховица) започва подготовка на 3 юли

Публикувано на сб, 17 юни 2023
155 четения

На 3 юли ще започне подготовка за новия сезон в Северозападната Трета лига отборът на “Локомотив”, съобщи старши треньорът Лъчезар Русев. На този етап той не предвижда сериозни кадрови промени, като никой от футболистите не е изявил желание да напусне.
Сериозни промени едва ли са необходими, тъй като в крайното класиране на миналия сезон на Северозапад “железничарите” завършиха на второ място със 72 точки. Равносметката на отбора е 23 победи, 3 равенства и 4 загуби. Горнооряховският тим е отбелязал 90 попадения и това е най-доброто нападение в групата. В същото време тимът имаше и най-добрата защита, допуснала само 21 гола. Георги Колев е голмайстор на първенството с 32 попадения. “Локомотив” спечели за първи път в историята си и Купата на Аматьорската лига, при това без да допусне попадение във вратата си при голова разлика 27:0.
Лъчезар Русев даде шанс за израстване на млади играчи от школата, които тепърва ще доказват себе си във футбола. В мъжкия отбор всекидневно тренираха 12 от собствените кадри, а Янислав Цачев, Тодор Бакърджиев и Николай Иванов се утвърдиха в първия тим. Плановете на старши треньора са да се вдигне още вътрешната конкуренция с привличането на едно-две млади момчета от региона.
Контролните срещи започват на 8 юли с домакинство на “Янтра” (П. Тръмбеш). Четири дни по-късно горнооряховчани приемат втория тим на “Дунав” (Русе), а на 15 юли – и “Вихър” (Славяново). На 22-ри предстои мач с “Лудогорец III” в Дряново, а на 29-и – с “Черноломец” (Попово).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново