“Локомотив” (ГО) стартира в елита с домакинство на “Нефтохимик”

Публикувано на пн, 11 юли 2016
262 четения

Горнооряховци загубиха с 3:0 от “Лудогорец” в контрола

Повторение на първата контрола за “Локомотив” това лято ще има на старта на първенството на Първа професионална футболна лига. В първия кръг ще се сблъскат двама новаци, които бяха поканени в елита – горнооряховският “Локомотив” и “Нефтохимик” (Бс). Двата отбора играха помежду си в Трявна, където са на тренировъчен лагер, и “Локо” се наложи с 2:0.
Още в първия кръг ще има пловдивско дерби – “Ботев” посреща “Локомотив”. В София пък интригата ще е между новия ЦСКА и “Славия”. Останалите двойки са Пирин – Черно море; Дунав – Верея; Берое – Лудогорец и Левски – Монтана.
Първенството стартира на 30 юли. Първият полусезон продължава до 14 декември. След паузата първенството се подновява на 18 февруари.
Във втория кръг “Локомотив” гостува на “Пирин” (Благоевград), а в третия е домакин на “Черно море”. В четвъртия отново е домакин – на “Дунав” (Русе).
Междувременно в контролна среща тимът на “Локомотив” (ГО ) загуби гостуването си на шампиона “Лудогорец” с 3:0. Проверката се игра в Разград на “Лудогорец Арена” и беше последна проверка за “орлите” преди мача им с “Младост” (Подгорица) от II предварителен кръг на Шампионската лига.
Срещу “железничарите” домакините пуснаха най-новото си попълнение – аржентинеца Хосе Луис Паломино. Гостите пък отново изпробваха всички футболисти от групата.
Клаудио Кешерю откри резултата в 40-ата минута от дузпа. Лукас Саша покачи на 2:0 в 51-ата минута. Крайния резултат оформи Абел Анисе три минути преди последния съдийски сигнал.
За “Локо” това беше втората контрола от подготвителния период. В първата железничарите се наложиха над Нефтохимик” с 2:0. Следващата проверка е с “Ботев” (Враца) на 15 юли.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново