“Локомотив” (ГО) спечели силен турнир в Габрово

Публикувано на ср, 21 Ное. 2012
587 четения

Децата на “Локомотив” (ГО) с треньор Васил Василев изненадващо, но напълно заслужено спечелиха силния турнир за купата “Тера мол” в Габрово. Надпреварата за момчета на възраст до 10 години бе организирана и със съдействието на Областния съвет на БФС и “Общински спортни имоти”, като се проведе в рамките на два дни в спортна зала “Орловец” с участието на осем отбора.
От предварително заявените тимове не пристигнаха севлиевският “Видима Раковски” и “Литекс” (Ловеч). Техните места бяха заети от втори отбор на “Орловец 94” и “Локомотив” (Горна Оряховица). Именно горнооряховските “железничари” показаха най-стойностна игра и заслужиха купата, която им беше връчена от Тодор Денчев.
В първа група бяха двата състава на “Орловец 94”, “Янтра 1919” (Габрово) и “Локомотив” (Дряново), а във втора спориха тимовете на “Локомотив” (ГО), “Етър 1924” (В. Търново), “Янтра Габрово” и “Трявна”. Според регламента на турнира победителите в двете групи трябваше да се срещнат на финала, вторите да играят за третото място, третите за 5-6 и четвъртите за 7-8 място.
В първа група с пълен актив от три победи победител стана първият отбор на “Орловец 94”. Възпитаниците на треньора Пламен Митев надиграха втория състав на клуба с 3:0 (голове на Мартин Тинчев – 2, Габриел Тихов – 1), “Локомотив” (Дряново) с 3:1 (голове на Мартин Тинчев и Силви Андреев за “Орловец 94” и Кристиан Атанасов за “Локо”) и “Янтра 1919” с 2:1 (голове на Иван Петров и Стивън Митков за “Орловец 94” и Даниел Генчев за “Янтра 1919”). Воденият от Димчо Данов състав на “Янтра 1919” зае второто място с актив от 4 точки, а със същия актив, но с по-лоша голова разлика, на трето място завършиха дряновци.
В другата група също с три победи първото място извоюва “Локомотив” (Горна Оряховица). Момчетата на треньора Васил Василев надиграха “Янтра Габрово” с 2:1 (голове на Момчил Кузманов и Янислав Цачев за “Локо” и Давид Василев за “Янтра”), “Трявна” с 3:0 и “Етър 1924” с 2:1. “Трявна” зае второто място с победи над “Етър 1924” с 2:0 (голове на Неделин Неделинов и Дилен Иванов) и “Янтра Габрово” с 2:1 (голове на Георги Цветков и Виктор Балевски за “Трявна” и Емилиян Галунов за “Янтра”). “Болярите” заеха третото място в групата, като надиграха “Янтра Габрово” с 3:1.
Битката за първото място в турнира се оказа неравностойна. Момчетата от Горна Оряховица показаха много по-сериозни футболни качества и спечелиха категорично. Още в 3-ата минута след корнер изпълнен от Кузманов, играч на “Орловец 94”, си отбеляза автогол за 0:1. В 15-ата Иван Иванов реализира хубаво попадение с глава и покачи на 0:2 преди почивката. През втората част във вратата на “Орловец 94” паднаха и още два хубави гола, дело на Момчил Кузманов и Ахмед Мурад, с които беше оформено крайното 0:4.
Далеч по-драматична и оспорвана беше битката за третото място, между децата на “Янтра 1919” и “Трявна”, която беше решена с дузпи. Редовното време завърши при равенство 1:1. Даниел Генчев изведе габровския отбор напред, но Георги Цветков възстанови равенството. Генчев се превърна в абсолютен герой за своя отбор при дузпите. Той облече вратарския екип и спаси удара от седемте метра на Георги Цветков, а след това сам реализира една от дузпите, която се оказа и победна за “Янтра 1919”. Крайният резултат от срещата беше 3:2.
В битката за 5-о място в турнира “Етър 1924” надигра категорично “Локомотив” (Дряново) с 4:0, с попадения на Христо Марков, Теодосий Райков, Марио Балъков и Дамян Спиридонов. “Янтра Габрово” пък спечели двубоя за 7-то място, след успех с 9:0 над втория отбор на “Орловец 94”. Головете в този мач бяха реализирани от Ивайло Иванов-2, Валентин Коев-2, Теодор Христов, Рафаил Пърликов, Петър Недев, Стефан Радев и Йордан Денчев.
Първите три отбора в крайното класиране получиха купи, а за победителите от “Локо” (ГО) беше предвиден и пълен комплект футболни екипи. Организаторите връчиха грамоти, футболни топки и талони за игра на боулинг на всички отбори, участвали в турнира. Раздадени бяха и три индивидуални награди.
Чисто нови вратарски ръкавици взе Ивайло Баланов от “Локомотив” (ГО), който допусна само два гола и заслужено беше определен за най-добър на своя пост. Голмайсторската награда пък беше поделена между двама – Мартин Тинчев от “Орловец 94” и Момчил Кузманов от “Локомотив” (ГО), които се разписаха по 4 пъти в турнира.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново